U ponedjeljak, 17. ožujka 2014 s početkom u 20:15 sati u Pastoralnom centru Boninovo, volonteri naše župe su odradili 6. katehezu pripreme za SHKM 2014. pod nazivom “Biti velikodušan”.

Susret je započeo molitvom SHKM-a, te nakon kratkog uvoda o velikodušnosti mladi su se podijelili u tri velike skupine. Program za sve tri skupine je bio isti, volonteri su trebali otkriti velikodušnost. Kao pomoć za otkrivanje velikodušnosti za primjer im je ponuđena velikodušnost u braku i bračnom životu. Nakon čitanja biblijskog teksta iz knjige Postanka (Post 1, 26-31) koji govori o stvaranju čovjeka kao muškarca i žene, pred mlade je iznasena tvrdnja da danas i mladići i djevojke imaju veliki strah darovati se jedno drugome u braku. Osjećaju da u braku gube svoju slobodu i nemaju hrabrosti za odgovornost i obveze roditeljstva. Boje se biti velikodušni.
Nakon ove tvrdnje svaka skupina je organizirala parlaonicu o braku kao mjestu gdje dvoje ljudi na najbolji način izražavaju svoju velikodušnost. Jedni su branili tu tvrdnju, dok su je drugi napadali. Ubrzo se razvila žestoka rasprava. Nakon rasprave stručni ocijenivački sud svake grupe se osvrnuo na proteklu raspravu iznoseći ono što je bilo dobro i što je bilo loše. Nakon završenog programa  po skupinama svi volonteri su se našli u velikoj dvorani pastoralnog centra gdje su imali zaključnu molitvu i druženje je nastavljeno u župnom kafiću.