comunita

Zajedništvo je temelj svake zajednice, počevši od obiteljske pa do društvene. Župa kao temeljna crkvena zajednica na nekom teritoriju u tome nije iznimka. Župa treba uistinu biti zajednica svih članova, te se u prostorima župe svi trebaju osjećati kao u svom domu.

Vodeći se ovim razmišljanjima, te činjenicom da se ljudi u današnjem društvu u kojem živimo, zbog raznih razloga, nerijetko jedni od drugih otuđuju, župna vijeća naše župe su došla na ideju da jednom mjesečno u našoj župi organiziramo Dan koji će biti posvećen župnom zajedništvu. Ovi susreti otvoreni su za sve i svi ste poštovani župljani pozvani na njima aktivno sudjelovati.

Cilj ovih susreta bi trebao biti trostruk: posvijestiti pripadnost župnoj zajednici, produbiti svoje poznavanje vjere, te zajedničko druženje.

Na susretu župnih vijeća održanom 5. listopada 2017. zaključili smo da se ovi susreti odvijaju tijekom tjedna i to posljednju srijedu u mjesecu. Započeti će Sv. misom, nastaviti katehezom za odrasle koja će biti odmah poslije Sv. mise u dvorani bl. Marije od Propetog Petković, nakon kateheze će biti prigoda za zajedničko druženje u prostorima KKM-a.