Crkva na osobe treće životne dobi gleda s osjećajem velikog poštovanja. Osobe starije životne dobi nam svjedoče kako unatoč teškim životnim iskušenjima, nikada ne treba gubiti vjeru i pouzdanje u Boga. (papa Franjo)

Prema odluci biskupa Mate, kroz ovu godinu bi na poseban način trebali  u središte naših molitava i aktivnosti staviti osobe treće životne dobi. Ovoj inicijativi Oca biskupa priključit će se i naša župna zajednica.

Nažalost postajemo sve starije društvo, o čemu često slušamo u medijima. Ni naša župna zajednica u tome nije izuzetak.  Puno je naših starijih župljana koji žive sami. Vodeći računa i o ovoj stvarnosti naše župne zajednice, odlučili smo, svim starijim osobama, koje to žele, ponuditi konkretnu podršku i pomoć. Od svih tereta koje starost sa sobom donosi možda je samoća jedan od najtežih.

Timovi naših mladih župljana pohoditi će sve starije osobe, naravno koje to žele, a žive na području naše župe.

Stoga sve Vas poštovani djedovi i bake, koji želite da vas naši mladi posjete, da s vama popričaju, da se u susretu međusobno obogatite, pozivamo da se javite u župni ured kako bi mogli ove susrete što bolje organizirati.

Vaša mudrost i zrelost, stjecane godinama, mogu pomoći mladima, podržavajući ih na njihovu putu odrastanja i traženja njihovog životnog puta. (papa Franjo)