1. Došašće je vrijeme koje nas poziva na pojačanu budnost i molitvu kako bi se što bolje pripremili za proslavu svetkovine Božića. Stoga iskoristimo vrijeme pred nama koje nam se pruža kao prigoda za rad na sebi i svom duhovnom životu, kako bi iz dana u dan napredovali putem vjere, nade i ljubavi. Tijekom došašća budimo, kao i svake godine, uključeni u akcije našeg župnog caritasa. Hvala svima koji se rado uključuju u ove akcije. Osobito hvala svima onima koji nesebično darujući svoje vrijeme i talente, u radionicama našeg župnog caritasa, svima nama daju priliku da činimo dobro.
  2. Tijekom vremena došašća svako jutro u 6.00 sati (radnim danom) slaviti ćemo mise zornice u našoj župnoj crkvi.
  3. Blagoslov obitelji, koji se događa u božićnom vremenu, želi biti eho navještaja Riječi koja je tijelom postala, Boga koji nas dolazi pohoditi u osobi Isusa Krista. Susret svećenika s obitelji, susret je ohrabrenja u svakodnevnom življenju radosti vjere, nade i ljubavi. Kao i prijašnjih godina, svi oni koji žele da ih svećenik susretne u njihovu domu, trebati će se prijaviti. To ćete, kao i do sada, moći učiniti na tri načina: telefonski, mailom ili popunjajući obrazac koji ćete donijeti u crkvu i ostaviti na predviđenom mjestu. Prijaviti se trebate do 17. prosinca 2023. Temeljem vaših prijava, napravit će se raspored za blagoslov, koji će započeti 27. prosinca 2023.
  4. U akciji “Moj mjesečni dar za župnu zajednicu”, tijekom mjeseca studenog, prikupili smo 459,80 eura. Hvala svima koji su se uključili. Sve ostale potičemo da se uključe. Samo zajedno možemo i trebamo brinuti o potrebama naše župne zajednice. Osim karitativnog, vodimo računa i o molitvenom zajedništvu. Molimo jedni s drugima i jedni za druge.
  5. Svi molitveni, katehetski, te ostali tjedni susreti u našoj župnoj zajednici, odvijaju se prema rasporedu.
  6. Svi oni koji bi htjeli postati članovima naših župnih zborova neka se jave č.s. Marineli Žuro ili gosp. Jošku Mikušu. Župni zborovi su bogatstvo župne zajednice, te bi ih zajednica trebala čuvati kao „kap vode na dlanu“, a svi oni unutar zajednice kojima je Bog dao talent bilo za pjevanje, bilo za sviranje, od djece, preko mladih, pa do onih malo starijih, bi u njima trebali rado i radosno sudjelovati, te na taj način obogatiti osobni duhovni život, kao i liturgijska slavlja u našoj župnoj zajednici. Nemojmo svoje talente zakopati. Darovani su nam od Boga kako bi ga slavili, neka nam ne bude teško to i činiti.
  7. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  8. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  9. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  10. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.