1. Iza svih svetih misa moći ćete kupiti torte i ostale predmete koje su izradile vrijedne ruke članova i prijatelja našeg župnog caritasa. Kao i svake godine, sredstvima koja prikupimo ovim prodajama tijekom četiri nedjelje Došašća, pomoći ćemo onima među nama kojima je pomoć najpotrebnija. Sve Vas pozivamo da se u ove akcije našeg župnog caritasa, kao i do sada, uključite otvorena i radosna srca.
  1. Večeras u 20.00 sati, u dvorani bl. Marije od Propetog, biti će druga od tri kateheze, koje će se kroz vrijeme Došašća odvijati u našoj župnoj zajednici, a namjenjene su prvenstveno roditeljima. Tema druge kateheze je: Bog – izvor majčinstva. Pozvani su svi roditelji, a na osobit način roditelji djece koja se kroz ovu pastoralnu godinu pripremaju na primanje sakramenata (roditelji djece prvopričesnika i obe grupe krizmanika).
  1. Sljedeću nedjelju (17. XII.) u našoj župnoj zajednici održati će se izbori za članove ŽPV-a. Glasovanje će biti iza svetih misa, a glasovati mogu svi članovi župne zajednice koji su primili sakramente kršćanske inicijacije.
  2. U subotu (16. XII.) od 9.00 do 16.00 sati, te u nedjelju (17. XII.) od 9.00 do 13.00 sati u našem gradu održava se tradicionalna akcija našeg Biskupijskog caritasa Podijelimo radost Božića. Paketi s nepokvarljivom hranom i higijenskim potrebštinama prikupljati će se na Pilama. Pomoć skupljamo za sve potrebne koji su na ogulinskom području stradali u poplavama.
  3. Caritas dubrovačke biskupije napominje da će kroz vrijeme Došašća, kao i prijašnjih godina, u prodavaonicama Tommy, Pemo, Studenac i DB Kantun, biti postavljene košare za prikupljanje hrane i higijenskih potrebština. Sve vas pozivamo da se, kad odlazite u kupnju namirnica za vlastite potrebe, sjetite i onih koji su potrebni naše pomoći i bratske ljubavi.
  4. Sljedeća nedjelja je nedjelja Caritasa, milostinju sakupljamo za Caritas. Svi se u skladu sa svojim mogućnostima uključimo.
  5. Kroz posljednja tri mjeseca u akciju prikupljanja sredstava za nabavku novog razglasa za našu župnu crkvu, uključila se 207 obitelji i pojedinaca. Od potrebnih 35.000,00 kn do sada smo prikupili 27.400,00 kn, te je još potrebno prikupiti 7.600,00 kn. Smatramo potrebnim naglasiti da se tijekom blagoslova obitelji obiđe skoro 800 obitelji. Brojke su kao i obično neumoljive, te jasno govore same za sebe. Još uvijek vrijedi i 5 crkvena zapovijed koja je prilično jasna: Doprinosi za crkvene potrebe. Župna crkva i prostori župe su zajedničko dobro svih nas, te bi se svi zajedno za njih trebali i brinuti.
  6. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  7. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.