1. Od iduće nedjelje 24. siječnja pa do petka 29. siječnja odvijati će se u našem Gradu Franjevačke pučke misije. Sve detalje o Pučkim misijama, kao i detaljni raspored možete pronaći na letku kojeg ste dobili uz naš liturgijsko-pastoralni listić, kao i na mrežnim stranicama župe. U tom rasporedu ćete vidjeti da je jedan dan određen za pohod bolesnih, starih i nemoćnih. Stoga pozivamo sve one koji žele da ih svećenici za vrijeme trajanja Pučkih misija pohode da se kroz ovaj tjedan jave u župni ured. Zbog zajedničkog početka Pučkih misija, Sv. misom u Katedrali, sljedeću nedjelju neće biti večernje mise u našoj župi.
  2. Podijelu sakramenta Sv. Potvrde u našoj župnoj zajednici slavit ćemo u nedjelju 10. travnja, na Sv. Misi u 11.30 sati, a podijelu sakramenta Prve Sv. Pričesti u nedjelju 5. lipnja, na Sv. Misi u 10.00 sati.

          Potičemo:

  • kandidate na ozbiljnost u pripravi
  • roditelje, da svjesni obaveza koje su prihvatili kad su od Crkve zatražili sakrament Krštenja za svoju djecu, bdiju nad njihovim odgojem u vjeri i vjerskim životom
  • cijelu zajednicu da svojim molitvama prati kandidate i njihove obitelji.
  1. U srijedu (20. I.) započima pobožnost sv. Josipu, koja će biti u našoj župnoj crkvi narednih devet srijeda u 17.30 sati.
  2. U četvrtak (21. I.) poslije sv. mise biti će naše redovito tjedno euharistijsko klanjanje. Nek ovaj naš tjedni susret sa Učiteljem i Gospodinom bude izvor iz kojega ćemo crpiti snagu za svakodnevno svjedočenje svoje vjere.
  3. Od 18. do 25. siječnja pod geslom “Pozvani naviještati silna djela Gospodnja” (usp. 1 Pt 2, 9) slavi se Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, kojoj je cilj razvijati ekumensku dimenziju među svim kršćanima. Pridružimo se i mi svojim molitvama ovom kršćanskom ekumenskom nastojanju.
  4. Sve tjedne aktivnosti u našoj župi odvijaju se prema rasporedu.