1. Nalazimo se u Tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, koji se odvija u organizaciji Hrvatskog Caritasa, u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine. Iskazujući blizinu i solidarnost s našom braćom i sestrama, sjetimo ih se u svojim molitvama, ali i svojim darom kroz milostinju. Sve one koji mogu i žele, pozivamo i potičemo da se uključe.
  2. Molitvena inicijativa 24 sata za Gospodina, održati će se u biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u subotu 18. III. 2023. prema sljedećem rasporedu:

9.00 sati: izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta – početak cjelodnevnog euharistijskog klanjanja.

16.00 sati: Biblijska razmatranja – “Lectio Divina”

18.00 sati: Svečani završetak Euharistijskog klanjanja

19.00 sati: Sv. Misa – završetak inicijative

Crkva je otvorena cijeli dan. Mogućnost za sv. Ispovijed: od 9.00 – 12.00 sati te od 16.00 – 19.00 sati. Uključimo se.

  1. U subotu i nedjelju (18. i 19. III.) u organizaciji Vijeća za mlade, održati će se Planinarski križni put mladih (Orašac – Malaštica). Svi mladi koji bi željeli sudjelovati trebaju se prijaviti do 16. III. 2023.
  2. Svi tjedni molitveni, katehetski i ostali susreti u našoj župnoj zajednici, odvijaju se prema rasporedu.
  3. Srijedom u 17.30 sati molimo pobožnost sv. Josipu, a petkom pobožnost Križnog puta.
  4. Tijekom korizmenog vremena, u čitavoj našoj biskupijskoj zajednici, prikupljati ćemo pomoć kako bi i na ovaj način iskazali svoju blizinu brojnim žrtvama nedavnih potresa u Siriji i Turskoj. Svoj prilog moći će te ostaviti u crkvi, na zato predviđenom mjesto. Sve vas potičemo i pozivamo da se u skladu s mogućnostima uključite.
  5. Spominjući se dvadesete obljetnice proglašenja blaženom Marije Propetog Isusa Petković, Dubrovačka biskupija od 4. do 10. studenog 2023. organizira biskupijsko hodočašće u Svetu Zemlju. Cijena hodočašća je 1.640,00 eura. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti u župni ured najkasnije do 31. ožujka 2023. Hodočašće je moguće platiti u tri rate. Do 31. ožujka 500,00 eura, do 30. lipnja 500,00 eura, te do 30. rujna 640,00 eura. Program hodočašća i sve popratne informacije možete dobiti u župnom uredu kod prijave.
  6. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na župnoj katehezi i nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  7. Često ponavljamo kako bi se svi mi u našoj župnoj zajednici trebali osjećati kao jedna velika obitelj, kako u dobrim, tako i u onim manje dobrim vremenima. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Slični osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. To bi osobito trebalo biti vidljivo u trenucima određenih kušnji i izazova, kao što je uostalom i ovaj što ga proživljavamo. Osim molitvenog, ovih dana nam je i te kako potrebno zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti uplatom na račun župe: HR9125000091101377744.
  8. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  9. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.