1. Večeras u 18.00 sati (zbog toga nema večernje sv. mise u našoj župi) u Katedrali će biti otvaranje Franjevačkih pučkih misija, koje će se kroz ovaj tjedan odvijati na župama u našem Gradu.

Ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak u vremenu od 09.30 do 12.00 sati u dvorani nasuprot župne crkve biti će na raspolaganju za ragovor jedan od otaca franjevaca. Srijeda je rezervirana za pohod bolesnicima, pa ako ima još netko tko bi htio da ga svećenici pohode neka se javi u župni ured.

Popodnevni dio programa odvijati će se na sljedeći način:

ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak u 17.00 sati  razmatranje o temi dana u župnoj crkvi, u 17.30 pobožnost sv. krunice u 18.00 sati Sveta misa. U ponedjeljak i utorak, poslije Svete mise, svi oni koji to žele moći će se susresti sa misionarima u dvorani nasuprot župne crkve. U srijedu će poslije Sv. mise biti svjedočanstva u župnoj crkvi, a u četvrtak euharistijsko klanjanje.

U petak će se popodnevni dio programa odvijati u crkvi Male braće. U 17.30 sati biti će pokorničko bogoslužje te slavlje sakramenta pokore, a u 19.00 sati završno euharistijsko slavlje kojim ćemo završiti Franjevačke pučke misije.

S nama će ovaj tjedan biti: fra Ivan Matić, fra Igor Andijević, fra Diego Deklić i fra Goran Malenica.

Pozivamo Vas da se u otvorenosti Duhu Svetom, svjesni poziva koji Isus svakom od nas upućuje: Danas mi je boraviti u tvojoj kući, odazovemo, te da sudjelujemo na onim točkama koje će se odvijati u našoj župi, kao i na zajedničkim točkama u Katedrali i crkvi Male braće.

2. Podijelu sakramenta Sv. Potvrde u našoj župnoj zajednici slavit ćemo u nedjelju 10. travnja, na Sv. Misi u 11.30 sati, a podijelu sakramenta Prve Sv. Pričesti u nedjelju 5. lipnja, na Sv. Misi u 10.00 sati.

Potičemo:

  • kandidate na ozbiljnost u pripravi
  • roditelje, da svjesni obaveza koje su prihvatili kad su od Crkve zatražili sakrament Krštenja za svoju djecu, bdiju nad njihovim odgojem u vjeri i vjerskim životom
  • cijelu zajednicu da svojim molitvama prati kandidate i njihove obitelji.
  1. Roditelji vodite računa o tome da vam djeca dolaze na nedjeljnu svetu misu. Povjeren vam je vjerski odgoj vaše djece, najbolji odgoj je odgoj primjerom. Zato zajedno sa svojom djecom sudjelujte u nedjeljnim misnim slavljima.
  1. Sjetimo se u svojim molitvama, moliti za nova svećenička i redovnička zvanja u našoj biskupiji.
  1. Za primanje sakramenata krštenja i vjenčanja, potrebno se prijaviti na vrijeme.