1. Mladi iz naše župne zajednice, predvođeni župnikom, sudjeluju u Vukovaru na SKHM-u, njih i sve mlade pratimo svojim molitvama.
 2. Svako večer u 18.30 sati u našoj župnoj crkvi će biti svibanjska pobožnost.
 3. Sutra (1.V.) neće biti redovitog katehetskog susreta krizmanika.
 4. U utorak, 2. svibnja 2017. biskup Mate Uzinić će predvoditi euharistijsko slavlje za blagopokojnog dubrovačkog biskupa Severina Perneka u katedrali Gospe Velike s početkom u 18 sati.
 5. Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije i Matica hrvatska Ogranak Dubrovnik pridružuju se obilježavanju 450. obljetnice smrti Marina Držića. U srijedu, 3. svibnja 2017. u 19 sati, biskup msgr. Mate Uzinić će predvoditi euharistijsko slavlje u crkvi Domino, nakon čega će u 20 sati u Dvorani Ivana Pavla II., u nekadašnjem samostanu sv. Klare, prof. dr. sc. Slavica Stojan održati predavanje Pričam ti Tirenu. Program se ostvaruje u suradnji s Domom Marina Držića.
 6. U petak je prvi petak u mjesecu. Euharistijsko klanjanje, za vrijeme kojeg će biti mogućnost za sv. ispovijed početi će u 18.00 sati.
 7. Podsjećamo sve ministrante i njhove roditelje da je u subotu (6. V.) biskupijski susret ministranata. Svi ministranti trebaju doći u petak (5.V.) u 17.00 sati u vjeronaučnu dvoranu.
 8. U subotu, kao što to činimo svake prve subote u mjesecu, moliti ćemo za nova duhovna zvanja u našoj biskupiji.
 9. Svi Prvopričesnici trebaju doći u subotu u 11.00 sati u vjeronaučnu dvoranu.
 10. Biskupijsko vijeće za život i obitelj u subotu 13. V. 2017. U Slanom organizira redovitu godišnju duhovnu obnovu uoči Majčinog dan, koju će predvoditi župnik iz Vignja don Josip Lebo. Okupljanje u Slanom predviđeno je u 14.00 sati. Sve one obitelji koje mogu, potičemo da se uključe. Priijaviti se možete na tel. 324 920 ili mail: zivot.obitelj@gmail.com te uredpastoralbrakaiobitelji@gmail.com
 11. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
 12. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.