U ponedjeljak, 13. listopada, s početkom u 20 i 30 sati održan je još jedan susret mladih župe sv. Petra. Na ovom susretu smo nastavili obrađivati temu ovoga mjeseca “Vrijednosti vrednote domoljublja.” Stoga nam je ovaj put u goste došao gosp. Božo Burić, hrvatski branitelj. Gosp. Božo je održao iscrpno i zanimljivo predavanje, praćeno slikama i zvukovima, o ratnim djelovanjima JNA i o obrani ovih prostora od strane Hrvatske vojske koja je u odnosu na JNA bila šačica vojnika s skoro nimalo naoružanja.

Osim povijesnih činjenica Domovinskog rata na ovom dubrovačkom području Božo je podijelio s nama i svoje vlastito iskustvo rata. Mladost, poletnost, ljubav prema domovini, junačko srce, hrabrost koja je ponekad graničila s ludošću i nadasve molitva i vjera u Boga su motivi koji su nosili naše branitelje i samo tako smo uspjeli časno obraniti ove prostore.

Nakon izlaganja susret se nastavio u opuštenom tonu u kafiću. Razgovaralo se i raspravljalo, te smo ispratili pobjedu naše reprezentacije u Osijeku, naravno na TV-u.