1. Kao i prijašnjih nedjelja, po završetku svetih misa, moći ćete kupiti razne predmete koje su izradila naša djeca na katehetskim radionicama koje se odvijaju subotom, te članovi i prijatelji našeg župnog caritasa.
  2. Danas u 17.00 sati, u organizaciji Vijeća za život i obitelj, na prostoru ispred Katedrale, biti će uprizorene “žive jaslice”. Sve vas potičemo da odete i pogledate ovo uprizorenje Isusova rođenja, u kojem će sudjelovati veliki broj naših župljana, osobito djece.
  3. U srijedu (26. XII.) slavimo blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Kao i obično okupiti ćemo se na misnom slavlju u 10.00 sati u kapelici u Privežnoj ulici. Večernje mise neće biti. U 18.00 sati, u župnoj crkvi, će biti Božićni koncert naših župnih zborova, kao i prigoda za međusobno čestitanje Božića. Božić je blagdan obitelji. Župnu zajednicu trebali bi svi mi doživljavati kao jednu veliku obitelj, a sebe dijelom te obitelji. Okupimo se i podijelimo radost Božića jedni s drugima.
  4. Kao što je to već uobičajeno, sljedeću nedjelju, u proslavi blagdan sv. Obitelji, na misi u 10.00 sati, pridružiti će nam se naš gradski “Božićni tamburaški sastav”.
  5. U četvrtak (27. XII. 2018.) započeti ćemo redoviti Božićni blagoslov obitelji. Iz godine u godinu se ponavlja kako je ovo blagoslov obitelji, a ne kuća. Pokušajmo se onda tako organizirati, te ga na takav način i doživjeti. Pristupimo ovom blagoslovu bez nepotrebne strke, stresa i nervoze. Blagoslov ćemo započeti na zapadnom dijelu župe (granica uz župu sv. Križa), te polako ići prema istočnom dijelu tj. granici uz župu sv. Andije. Prvo ćemo blagosloviti obitelji u “gornjem” dijelu župe (sve one koji žive iznad Vukovarske i ulice V. Nazora), a potom i ostale. Ovaj tjedan, ukoliko to vremenske prilike dopuste blagoslov će biti četvrtak, petak i subotu. Ukoliko netko ne bude kući ili se nekog slučajno preskoči neka se, bez nepotrebnog paničarenja, javi u župni ured. U četvrtak (27. XII.) blagoslov započima u ulicama: Vukovarska (32); Obala S, Radića, S.S. Kranjčevića, Šipčine, Sreserska, Podgorska, Čilipska, Hodiljska, A, Hebranga (52,41,39,35); Od Gaja (između Čilipske i Hodiljske). Sljedeći dan se nastavlja ondje gdje se stane i tako iz dana u dan. Blagoslov će biti u vremenu od 9.00 do 14.00 sati. Svima nam želim puno strpljenja i međusobnog razumijevanja.
  6. Redovite tjedne aktivnosti u našoj župnoj zajednici nastavljaju se 14. siječnja 2019.
  7. Potičemo sve roditelje da i te kako vode brigu o vjerskom odgoju svoje djece. Pokušajte poštovani roditelji svaki dan u svojoj obitelji izdvojiti nekoliko trenutaka za zajedničku molitvu s djecom. Potičite ih da sudjeluju u raznim aktivnostima i susretima koje se u našoj župnoj zajednici organiziraju za djecu i mlade. Osobito ih potičite na sudjelovanje na nedjeljnoj sv. misi. Najbolji poticaj dati ćete im ukoliko zajedno s njima dolazite nedjeljom na misu.
  8. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  9. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.