1. Trodnevlje ususret Svetom Vlahu počinje 30. siječnja u 18 sati u crkvi sv. Vlaha. Predvoditelj i propovjednik tijekom trodnevlja bit će don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole u Čilipima. Otvaranje Feste je na Svijećnicu (Kandeloru) u četvrtak, 2. veljače u 15.30 sati ispred crkve sv. Vlaha. Svečana liturgija večernja počinje u Katedrali u 17.30 sati. Nakon Večernje, biti će koncert zbora naše Katedrale. Euharistijsko slavlje u petak, 3. veljače počinje u 10 sati ispred  Katedrale. Predvodit će ga mons. dr. Egidije Ivan Živković, biskup Željeznog u Gradišću u Austriji. Potom slijedi svečana procesija ulicama Grada u kojoj se nose relikvije sv. Vlaha i hrvatskih svetaca. Završetak Feste je u nedjelju, 5. veljače. Misa ispred crkve sv. Vlaha na Gorici počinje u 9 sati, predvodit će je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. don Željko Tanjić, a spuštanje barjaka sv. Vlaha bit će u 12 sati ispred zborne crkve sv. Vlaha.
  1. Udruga Kršćanski društveni krugovi već četvrti put u Dubrovniku organizira popularno – znanstveni skup pod nazivom „U susret Svetom Vlahu“. Ovogodišnja tema skupa je: „ Ekonomija spasenja, spas ekonomije “. Skup će se održati u utorak, 31. siječnja s početkom u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) u Dubrovniku. Cilj skupa je da se što širem krugu osoba predstaviti promišljanja o kršćanskom razumijevanju globalne ekonomske krize, protuslovljima ekonomije u svjetlu ekonomije spasenja i društvenoga nauka Crkve. Na skupu će govoriti dr. sc. Davor Perkov (Sveučilište Libertas, Zagreb), Franjo Bušić (Robna marka Croata, Zagreb), Branko Tinodi (bivši saborski zastupnik, Zagreb). Moderator susreta je predsjednik udruge Žarko Kovačić, a na početku će sudionike pozdraviti dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.
  2. U četvrtak je blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica. Sv. misa je u 18.00 sati.
  3. Župna kateheza, kao i sve ostale tjedne aktivnosti u našoj župi odvijaju se po rasporedu.
  4. Srijedom u 17.30 sati molimo devetnicu sv. Josipu.
  5. U petak je Prvi petak u 17.00 sati biti će euharistijsko klanjanje, te mogućnost za sv. ispovijed.
  6. Pozivamo roditelja da vode računa o tome da im djeca sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Podsjećamo da ste upravo vi dragi roditelji prvi odgojitelji svoje djece u vjeri. Budući da je odgoj primjerom najbolji odgoj, pozivamo vas da zajedno sa svojom djecom prisustvujete nedjeljnim misnim slavljima u našoj župi.
  7. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.