1. U subotu (8. lipnja) u 10.00 sati će u župnoj crkvi biti ispovijed Prvopričesnika.
  2. Svi mi koji se svakodnevno okupljamo u ovom našem kompleksu „Između tri crkve“, vidimo nužnost bojanja župne crkve i velike dvorane. Radovi bojanja će se izvoditi tijekom mjeseca lipnja, a koštati će nas 6.000,00 eura. Potrebno je još prikupiti 4.200,00 eura. Zahvaljujući svima koji su se uključili, sve ostale pozivamo i potičemo da se u skladu s mogućnostima, imajući na pameti da su svi naši prostori, a osobito župna crkva, prostori u kojima se okupljamo svi, a ne samo nekolicina, uključe. Dok bude trajalo bojanje župne crkve, svete mise ćemo slaviti u crkvi sv. Đurđa.
  3. Tijekom mjeseca svibnja u akciji “Moj mjesečni dar za župnu zajednicu” prikupljeno je 495,50 eura. Hvala svima koji su se uključili. Sve ostale potičemo da se uključe. Vodimo računa o tome da kao pojedinci možemo malo, ali kao zajednica, uz samo malo truda, želje i napora, možemo jako puno.
  4. Molitveni i svi ostali tjedni susreti u našoj župnoj zajednici odvijaju je prema rasporedu
  5. Prvog četvrtka u mjesecu, iza svete mise, molimo Getsemansku uru.
  6. U petak je prvi petak u mjesecu. Svečanim euharistijskim slavljem u 19.00 sati, kojem će prethoditi redovito tjedno euharistijsko klanjanje, proslaviti ćemo svetkovinu Presvetog Srca Isusova.
  7. U nedjelju (9. lipnja) za vrijeme euharistijskog slavlja koje će u 18.00 sati u katedralnoj crkvi Gospe Velike predvoditi dijecezanski biskup, sveti red prezbiterata primit će don Ivan Galjuf i don Petar Markić. Tijekom tjedna koji je obilježen molitvom za posvećenje biskupa, svećenika, redovnika i redovnica, sjetimo se u svojim molitvama biskupa Roka, svih svećenika, redovnika i redovnica, naših ovogodišnjih mladomisnika i njihovih obitelji. Ne umarajmo se i ne posustajmo u molitvi za nova duhovna zvanja u našoj biskupijskoj zajednici.
  8. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  9. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  10. Oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  11. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.