1. Večeras (13. I.) u 18.00 sati, biskup Mate će u katedrali Velike Gospe, predvoditi euharistijsko slavlje, za vrijeme kojeg ćemo se u molitvenom zajedništvu sjetiti svih djelatnika HEP-a, koji su stradali u nesreći koja se dogodila u hidroelektrani Plat.
  2. U četvrtak (17. I.) u dvorani pape Ivana Pavla II, s početkom u 19.30 sati, održati će se prva tribina iz niza U susret sv. Vlahu. Predavanje naslovljeno: Papa Pavo VI. i Hrvati, održati će don Stanko Lasić. Otiđimo na ovu tribinu.
  3. U petak (18. I.) započinje molitvena osmina za jedninstvo koja će kao i svake godine trajati do blagdana Obraćenja sv. Pavla (25. I.). Tema ovogodišnje molitvene osmine za jednistvo kršćana je: Teži za samom pravdom (Pnz 16,20). Središnji ekumenski molitveni susret u našem gradu biti će u subotu (19. I.) u pravoslavnoj crkvi sv. Blagovještenja. Molitvu koja će započeti u 19.00 sati, predvoditi će episkop Zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup. Okupimo se u molitvenom zajedništvu.  
  4. Velika devetnica srijedom sv. Josipu, zaštitniku hrvatskog naroda i domovine, započinje u srijedu 16. siječnja, a završava u srijedu 13. ožujka. Tijekom ove devetnice molimo sv. Josipa za sve naše potrebe. Na poseban način molimo za nova duhovna zvanja u našoj biskupiji.
  5. I ove godine organiziramo izlet za djecu u Šuicu i to 19. i 20. I. 2019. Sva djeca i roditelji koji žele ići neka se č.s. Marineli prijave do 13. I. 2019. Svi krizmanici i ostali mladi, koji bi htjeli ići na snijeg u Šuicu, imaju mogućnost ići 26. i 27. I. 2019. I njih potičemo da se do 13. I. 2019. Prijave gosp. Jošku Mikušu. Cijenu ćemo odrediti kad vidimo broj zainteresiranih za ove izlete.
  6. Zbog izleta djece i roditelja u Šuicu, u subotu (19. I.) neće biti vjeronauka za Prvopričesnike.
  7. Od ponedjeljaka (14. I.) sve tjedne aktivnosti u našoj župnoj zajednici, odvijaju se prema rasporedu.
  8. Svakog četvrtka tijekom godine, bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, organizira molitvu sv. krunice pored kipa sv. Petra, u 20.00 sati. Svi koji mogu i žele neka se uključe. U slučaju lošeg vremena molitva će biti u župnoj crkvi.
  9. Potičemo sve roditelje da i te kako vode brigu o vjerskom odgoju svoje djece. Pokušajte poštovani roditelji svaki dan u svojoj obitelji izdvojiti nekoliko trenutaka za zajedničku molitvu s djecom. Potičite ih da sudjeluju u raznim aktivnostima i susretima koje se u našoj župnoj zajednici organiziraju za djecu i mlade. Osobito ih potičite na sudjelovanje na nedjeljnoj sv. misi. Najbolji poticaj dati ćete im ukoliko zajedno s njima dolazite nedjeljom na misu.
  10. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  11. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.