U ono vrijeme: Pastiri pohite u Betlehem i pronađu Mariju, Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama. Pošto sve pogledaše, ispripovjediše što im bijaše rečeno o tom djetetu. A svi koji su to čuli divili se tome što su im pripovijedali pastiri. Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu. Pastiri se zatim vratiše slaveći i hvaleći Boga za sve što su čuli i vidjeli kako im je bilo rečeno. Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus, kako ga je bio prozvao anđeo prije njegova začeća. (Lk 2,16-21)

Evanđelist Luka u svom opisu događaja Isusova rođenja primjećuje kako su se pastiri, nakon što su vidjeli dijete, vratili svoji stadima slaveći i hvaleći Boga.

Onaj tko uistinu susretne Boga, onaj koji susretne Isusa, ne može svojim životom ne slaviti i hvaliti Boga, ne može svima koje susreće ne naviještati Radosnu vijest o Isusu koji je Krist.

Želim nam svima da susretnemo Krista Gospodina, te da hvaleći i slaveći Boga svojim životom, budemo radosni širitelji Božje ljubavi prema svakom čovjeku. Neka nam u tome pomogne i zagovor Blažene Djevice Marije, koju danas častimo kao Bogorodicu. Neka nas svojom blizinom i svojim blagoslovom prati i u 2023. godini. (ab)