U četvrtak, 2. travnja, misom večere Gospodnje, u crkvi sv. Petra je svečano započelo sveto Vazmeno trodnevlje u kojem slavimo najveće događaje naše vjere, muku, smrt i Uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista.

U sklopu euharistijskog slavlja, po prvi put u našoj župi, održan je obred pranja nogu dvanaestorici ‘apostola’. Ovogodišnji apostoli su bili nogometaši župe sv. Petra, koji su zadužili župu prošlogodišnjim osvajanjem KMNL na državnoj razini, njih 9, i trojica mladića koji su zadužili župu aktivnim i redovitim pomaganjem u njezinim potrebama. Njihova imena su: Davor Glavinić, Antonio Stjepović, Dominik Gustin, Marko Dadić, Ivan Kalauz, Maro Kalauz, Nikola Bazdan, Petar Mojaš, Mateo Mojaš, Antonio Grkeš, Antun Tomašević i Marin Milinković.

Obred pranja nogu dvanaestorici vjernika na Veliki četvrtak neposredno podsjeća na Isusovo pranje nogu učenicima na Posljednjoj večeri. Taj čin nosi i duboku kršćansku poruku važnosti ljubavi koja želi služiti drugom čovjeku i ljubavi koja je put prema Bogu.

Na ovaj dan, 2. travnja 2015. je 10. obljetnica smrti sv. Ivana Pavla II., pape koji je i počasni građanin Dubrovnika. Preminuo je 2. travnja 2005. u 21 sat i 37 minuta u svojoj sobi u Apostolskoj Palači u Vatikanu.

« 1 od 2 »