1. Slavljem nedjelje Muke Gospodnje – Cvjetnice, Crkva započima slavlje Velikog ili Svetog tjedna. U evanđelju piše kako je u Jeruzalemu (kod Ovčjih vrata) postojao jedan čudotvoran bazen i svaki puta kada bi se u njemu vode uzbibale, onaj tko bi uspio uronuti unutra ozdravljao bi (Iv 5,1-8). Isusova muka, za nas kršćane, trebala bi biti poput jednog takvog velikog bazena, čije se vode, po najvećoj milosti koja je u Crkvi prisutna, kroz ovaj Veliki tjedan uzbibaju. Onaj koji ima hrabrosti i vjere baciti se u taj bazen, izaći će ozdravljen. Sutra od 16.30 sati, svi oni koji to žele, moći će se u sakramentu Pomirenja susresti sa milosrdnim Ocem.
  2. Na Veliku srijedu u 18.00 sati naš biskup Mate, u koncelebraciji sa svim svećenicima naše biskupije, u katedrali će predvodit Misu p osvete ulja. Na ovoj Misi se blagoslivlja i posvećuje sveto ulje koje se koristi kod podjele sakramenata: krštenja, krizme, bolesničkog pomazanja i svetog reda. Osim blagoslova i posvete ulja, na ovoj Misi svećenici obnavljaju ona obećanja koja su dali na svom svećeničkom ređenju očitujući na taj način zajedništvu sa svojim Biskupom. Ova misa nam je također prigoda da molimo za svoje svećenike, ali i za nova duhovna zvanja u našoj biskupiji.
  3. Svetom misom koja se slavi u večernje sate Velikog Četvrtka, Crkva se sjeća one poslijednje Večere za vrijeme koje je Isus Krist, u noći u kojoj je bio izdan, voleći do kraja svoje koji bijahu na svijetu, ponudio Bogu Ocu svoje Tijelo i svoju Krv pod prilikama kruha i vina, dajući ih Apostolima za hranu te naredio njima i njihovim nasljednicima u svećeništvu da tako čine njemu na spomen. Svetu misu ćemo slaviti u 18.00 sati!
  4. Veliki petaku ovaj dan u koji je “žrtvovan Krist Paha naša” – Crkva, meditirajući Muku svoga Gospodina i Zaručnika, klanjajući se križu, sjeća se vlastita nastanka iz Kristova probodenog boka te posreduje za spasenje svega svijeta. Obred Muke Gospodnje započeti će u 18.00 sati.
  5. Po staroj tradiciji u Uskrsnoj noć  “u slavu Gospodina” i bdjenju koje se u njoj slavi, spominjemo se svete noći u kojoj je Krist uskrsnuo, te je oduvijek smatrana “majkom svih bdjenja”. U ovoj noći, Crkva ostaje u išćekivanju Kristova Uskrsnuća. Sveta misa Vazmenog bdjenja započeti će u 20.00 sati. Vazmeno bdjenje je središte svih godišnjih misnih slavlja. To se vidi i po bogatstvu liturgijskih obreda koje je Crkva za ovo veče predvidjela. Zato Vas pozivamo da se u što većem broju okupimo u našoj crkvi i radosna srca slavimo najveće otajstvo naše vjere, jer kao što veli sv. Pavao: Ako pak Krist nije uskrsnuo, uzalud je doista propovijedanje naše, uzalud i vjera vaša (1Kor 15,14). Poslije sv. mise biti će blagoslov jela.
  6. Na Uskrs su svete mise po redovitom rasporedu. Iza svih misa biti će mogućnost za uskrsni blagoslov jela.
  7. Hodočašće u Zagreb i Krašić u povodu dolaska relikvija sv. Leopolda Bogdana Manića:Proglašavajući Jubilarnu godinu Božanskog milosrđa papa Franjo je odredio da se ona odvija pod nebeskom zaštitom dvojice svetaca sv. Pia iz Pietrelcine i sv. Leopolda Bogdana Mandića. Njihove relikvije su od 3. do 13. veljače bile izložene u Rimu. Relikvije sv. Leopolda će od 13. do 18. travnja biti izložene u Zagrebu.U ovoj prigodi Biskupija 15. i 16. travnja organizira hodočašće u Zagreb i Krašić. Polazak za Zagreb je u petak (15. IV.) u jutarnjim satima. U zagrebačkoj Dubravi u župi posvećenoj sv. Leopoldu (gdje će relikvije biti izložene na javno čašćenje) naš biskup Mate će u večernjim satima predvodit sv. misu. U subotu (16. IV.) u prijepodnevnim satima hodočastit ćemo u Krašić (gdje ćemo slaviti sv. misu) te se zaputi prema Dubrovniku. Cijena hodočašća je 500,00 kn (plaća se kod prijave). Cijena uključuje: prijevoz, smještaj u hotelu, dva ručka, večeru i doručak. Svi zainteresirani se trebaju javiti u župni ured do 3. travnja 2016.