1. Slavljem nedjelje Muke Gospodnje – Cvjetnice, Crkva započima slavlje Velikog ili Svetog tjedna. U evađelju piše kako je u Jeruzalemu (kod Ovčjih vrata) postojao jedan čudotvoran bazen i svaki puta kada bi se u njemu vode uzbibale, onaj tko bi uspio uronuti unutra ozdravljao bi (Iv 5,1-8). Isusova muka, za nas kršćane, trebala bi biti poput jednog takvog velikog bazena, čije se vode, po najvećoj milosti koja je u Crkvi prisutna, kroz ovaj Veliki tjedan uzbibaju. Onaj koji ima hrabrosti i vjere baciti se u taj bazen, izaći će ozdravljen.
  2. Velika srijeda: u 18.00 sati naš biskup Mate, u koncelebraciji sa svim svećenicima naše biskupije, u katedrali će predvodit Misu posvete ulja. Na ovoj Misi se blagoslivljaju i posvećuju sveta ulja koja se koriste kod podjele sakramenata: krštenja, krizme, bolesničkog pomazanja i svetog reda. Osim blagoslova i posvete ulja, na ovoj Misi svećenici obnavljaju ona obećanja koja su dali na svom svećeničkom ređenju očitujući na taj način zajedništvu sa svojim Biskupom. Ova Misa nam je također prigoda da molimo za svoje svećenike, ali i za nova duhovna zvanja u našoj biskupiji.
  3. Veliki četvrtak: Misa večere Gospodnje biti će u 19.00 sati. Dan je ovo kad osobito želimo razmišljati o uspostavi sakramenata Sv. Euharistije i Sv. Reda, te o bezuvjetnoj ljubavi prema bližnjemu na koju nas Isus, opravši noge učenicima poziva.
  4. Veliki petak: Odredi Muke Gospodnje biti će u 19.00 sati. Ovo je onaj dan u godini kada osobno, u tišini, želimo razmatrati otajstva Kristove muke i smrti. Pobožno i proživljeno slavimo otajstvo Velikoga petka.
  5. Velika subota: Vazmenim bdjenjem koje će biti u 20.00 sati započimamo proslavu svetkovine Uskrsa. Liturgija vazmenog bdjenja je osobito bogata i raskošna. Počima blagoslovom ognja i unošenjem uskrsne svijeće u mračnu crkvu. Uskrsna svijeća simbolizira Krista uskrslog koji svojim svjetlom raspršuje tamu svijeta. Liturgija nas zatim kroz Božju riječ vodi kroz čitavu povijest Božjeg dolaska čovjeku. Kroz obred blagoslova vode ponovno ćemo ispovjediti svoju vjeru i pripadnost Crkvi, čiji smo članovi po krštenju postali. Na svećenikova pitanja u množini, odgovarati ćemo u jednini, svjesni da kao pojedinac, u zajedništvu s braćom i sestrama, ispovijedam svoju vjeru.
  6. Na Uskrs ćemo župnu Sv. Misu slaviti u 10.00 sati. Iza svih Misa biti će mogućnost za uskrsni blagoslov jela.
  7. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.