1. Budući da smo prešli na ljetno računanje vremena, termin večernje sv. mise je u 19.00 sati.
  2. U sklopu priprema za primanje sakrament sv. Potvrde, kandidati se, zajedno sa svojim roditeljima i kumovima, susreću sa Ocem biskupom ili njegovim delegatom. Mi ćemo ovaj susret imati u četvrtak (31. III.) u 20.00 sati. Potičemo osobito vas poštovani roditelji i kumovi naših ovogodišnjih kandidata za primanje sakramenta sv. Potvrde da nam se na ovom susretu pridružite.
  3. Hodočašće zauzima posebno mjesto u Svetoj godini, jer predstavlja put što ga svaka osoba prelazi u vlastitom životu. Sam je život putovanje, a čovjek je putnik, hodočasnik koji kroči putem koji vodi prema željenom cilju, poručuje nam papa Franjo u buli najave Jubilarne godine Božanskog milosrđa, Lice milosrđa br. 14. Odazivajući se ovom  papinom pozivu, naša biskupijska zajednica,  uputit će se na hodočasnički hod u subotu 2. travnja i to: od Gorice sv. Vlaha do naše Katedrale gdje ćemo u 18.00 sati  slaviti euharistijsko slavlje koje će predvoditi naš biskup Mate. U 14.30 sati okupit ćemo se na Gorici sv. Vlaha odakle ćemo započeti naš hod uoči nedjelje Božanskog milosrđa. Na svom putu, razmatrajući o Bogu milosrdnom Ocu, zaustavit ćemo se na postajama: Svetište Gospe od milosrđa i Zborna crkva sv. Vlaha. Neka ovo hodočašće bude znak da je milosrđe također cilj kojemu treba prispjeti i da zahtjeva predanost i žrtvu. Hodočašće je, dakle, poticaj na obraćenje: prelazeći preko praga Vrata milosrđa smoći ćemo snage za prepuštanjem Božjemu milosrđu i trudit ćemo se biti milosrdni s drugima kao što je Otac s nama. (Lice milosrđa, 14.). Sve vas pozivamo i potičemo da se u što većem broju uključimo u ovaj hodočasnički hod naše mjesne Crkve.

      4. Danas poslijepodne u 16.00 sati u župnoj crkvi sv. Mihajla na Lapadu, biti će sv. misa               za djecu sa posebnim potrebama i njihove obitelji.

       5. Hodočašće u Zagreb i Krašić u povodu dolaska relikvija sv. Leopolda Bogdana     Mandića: kao što smo već najavljivali Biskupija 15. i 16. travnja organizira hodočašće u Zagreb i Krašić. Ukoliko ima još zainteresiranih koji bi željeli poći na ovo hodočašće, molio bih da se do sljedeće nedjelje (3. IV.) jave u župni ured.

      6. U petak je Prvi petak u mjesecu. Euharistijsko klanjanje će biti u 18.00 sati. Ostale tjedne aktivnosti u našoj župi se odvijaju prema rasporedu.