1. Pozivamo naše mlade, koji su sudjelovali u organizaciji SHKM u travnju prošle godine kao volonteri ili kao animatori, a žele ići u Rim u uskrsnom tjednu, neka se prijave najkasnije do 8. ožujka, bilo meni bilo don Davidu. Iduću nedjelju prikupljat ćemo financijsku pomoć za naše mlade da im olakšamo putne troškove.
  1. Nedavno smo dobili poziv našeg biskupijskog Caritasa da pomognemo poplavljenim područjima Makedonije. Mi ćemo prikupljati pomoć tako što možete staviti svoj doprinos u one škrabice na kojima piše Caritas.
  1. Mladići KMNL za ovu godinu neka dođu na sastanak u utorak u 20,00 u dvoranu bl. Ivana Merza.
  1. Pozivam momke koji žele igrati u KMNL a do sada nisu igrali, mlađi su, neka mi se sada poslije sv. mise prijave u sakristiji.
  1. „Sa željom da se pomogne biskupima u njihovoj pripremi za XIV. redovitu opću Biskupsku sinodu na temu Poziv i poslanje obitelji u Crkvi i suvremenom svijetu, koja će se održati od 4. do 25. listopada 2015., izdan je dokument koji želi usmjeravati raspravu unutar biskupskih konferencija na temelju Sinodskog izvještaja kojim su zaključeni sinodski radovi treće izvanredne Biskupske sinode o Pastoralnim izazovima vezanim uz obitelj. Dokument sadrži pitanja koja smo preformulirali kako bi dobili što konkretnije informacije i kako bi nam odgovori pomogli organizirati pastoralni rad koji odgovara potrebama obitelji naše biskupije. Molimo vas da odvojite vrijeme i odgovorite na pitanja čime ćete dati dopirinos kako radu Biskupske sinode tako i radu naše Biskupske konferencije i same naše biskupije. Upitnik možete ispuniti odmah ili ga naknadno dostaviti osobno u župni ured ili direktno putem redovite pošte na adresu Biskupskog ordinarijata (adresa je naznačena u upitniku) najkasnije do 8. ožujka 2015. Najbolji način za ispunjavanje bi bio online obrazac o čemu više možete pročitati u samom upitniku. Zahvaljujemo vam unaprijed na vašem doprinosu.“ Potičem obitelji da uzmu te papire, ispune i vrate.
  1. Papa traži od svih kršćana da u ovom korizmenom vremenu provedemo 24 sata pred Gospodinom. Mi organiziramo molitvu na razini Grada. Naša župa će imati molitvu 11. ožujka 2015., od 23-24 sata. Sat vremena. Detaljnije ćemo u nedjelju.
  1. Molitvena zajednica Krvi Kristove imat će svoje uobičajene molitve u 16,45; svakoga petka, a u 17,15 imat ćemo pobožnost Križnog puta. Svakog petka i svake nedjelje 45 minuta prije večernje sv. mise, tj. u 17,15  bit će pobožnost križnog puta. Prošli petak u križnom putu su sudjelovali mladi, a idućeg petka bi trebale obitelji. Stoga pozivam one obitelji koje žele sudjelovati da mi se prijave sada poslije sv. mise.
  1. Potičemo naše župljane da nastoje korizmu živjeti i kroz ovu pobožnost, također potičemo da naši župljani kroz ovo vrijeme korizme uz pobožnost križnog puta dolaze i na sv. misu radnim danima.
  1. U srijedu 4. ožujka sedma je srijeda devetnice uoči sv. Josipa. Potičemo vjernike da se uključe u ovu pobožnost, ovdje u crkvi ćemo imati pola sata prije sv. mise krunicu i litanije na čast sv. Josipa.
  2. Iduću nedjelju, u našem Gradu, imat ćemo lokalne izbore. Nadam se da nam je svima jasno da je potrebno izaći na izbore i glasovati. Za koga? E to od mene nemojte tražiti, ali mogu reći da ne možemo podržavati i glasovati za one čiji programi, retorika, stavovi ili ideologija nisu u suglasnosti s naukom Katoličke Crkve. Kršćani, budite kršćani u javnosti, i kada glasujete, a ne samo u svojim zatvorenim krugovima.