1. U prošlo-nedjeljnoj akciji, prikupljana pomoći za poplavljena područja Makedonije, u našoj župi u škrabicama smo skupili 1.535,00 kn. svima koji su svoj prilog dali, od srca se zahvaljujemo.
 1. Pozivamo naše mlade, koji su sudjelovali u organizaciji SHKM u travnju prošle godine kao volonteri ili kao animatori, a žele ići u Rim u uskrsnom tjednu, neka se prijave najkasnije do 8. ožujka, bilo meni bilo don Davidu. Do danas se prijavilo 10 mladih
 1. Danas što se skupi u ovim škrabicama, ići će za potrebe naših mladih koji će hodočastiti u Rim u uskrsnom tjednu.
 1. Danas se obilježava međunarodni Dan žena. Svim ženama čestitamo njihov dan uz molitvu da ih Gospodin blagoslovi i da one uvijek budu svjesne svog poslanja i svoje uloge u obitelji, Crkvi i društvu.
 1. Nadamo se da ste ispunili onu anketu koju smo vam dali prošle nedjelje, pa ako ste je donijeli dostavite nama u sakristiji, ili je pošaljite na ordinarijat e-mail poštom.
 1. Papa traži od svih kršćana da u ovom korizmenom vremenu provedemo 24 sata pred Gospodinom. Mi organiziramo molitvu na razini Grada. Naša župa će imati molitvu u srijedu 11. ožujka 2015., od 23-24 sata. Sat vremena. Molimo vas da se odazovete i da dođete u crkvu Male braće kako bismo mi kao župa molili na svoje nakane, nakane naše župe, ali i nakane biskupije, Crkve i svijeta.
 • Pozivamo vas da dođete 11.3.2015. u 19,00 na misu koju će predvoditi naš o. biskup, a pjevat će dječji zborovi. Pjevat će i naš dječji zbor. Sva djeca neka dođu ispred crkve Male braće u 18,45.
 1. U našoj župi pobožnost Križnog puta je svakog petka i svake nedjelje s početkom u 17,15. Prošli petak u križnom putu su sudjelovale naše obitelji, a idućeg petka bi trebali sudjelovati naši župni čitači. Stoga, pozivam sve čitače da dođu u petak u dvoranu sv. Vinka Paulskoga u 16,50.
 1. U srijedu 11. ožujka osma je srijeda devetnice uoči sv. Josipa. Potičemo vjernike da se uključe u ovu pobožnost, ovdje u crkvi ćemo imati pola sata prije sv. mise krunicu i litanije na čast sv. Josipa.
 1. Danas su u našem Gradu lokalne izbore. Nadam se da nam je svima jasno da je potrebno izaći na izbore i glasovati. Za koga? E to od mene nemojte tražiti, ali mogu reći da ne možemo podržavati i glasovati za one čiji programi, retorika, stavovi ili ideologija nisu u suglasnosti s naukom Katoličke Crkve. Kršćani, budite kršćani u javnosti, i kada glasujete, a ne samo u svojim zatvorenim krugovima. Otvorimo oči i budimo raspoloženi za nove korake i nove ideje.
 2. U našoj župi imat ćemo krizmu na blagdan sv. Marka, u subotu 25. travnja, a Prvu Pričest u nedjelju 31. svibnja.
 3. Idući vikend, a u povodu Godine posvećenog života, bit će nacionalni susret redovnika i redovnica u Mariji Bistrici. Na njemu će sudjelovati i naše časne sestre, Mirjana i Marinela. Pratimo ih svojom molitvom.
 4. Iduće nedjelje prikupljat ćemo milostinju za Crkvu i ljude u BiH. To je naš pokazatelj solidarnosti s našim sunarodnjacima, braćom i sestrama u BiH.
 5. Ove godine održat će se II. nacionalni susret obitelji u Hrvatskoj koji će biti 19. Travnja u Rijeci i Trsatu. Potičemo naše obitelji da nam se prijave do iduće nedjelje one obitelji koje imaju djecu neka se ne boje i oni mogu ići sa svojom djecom. Za nas će biti organiziran smještaj u Rijeci. Prijavite nam se do uključivo iduće nedjelje.