1. Jučer smo završili duhovsku devetnicu u našoj župi koja je započela 30. svibnja. Svima koji su dolazili i obavljali uz zahvalu, molimo Duha Svetoga da usliši molitve, zahvale i zavjete.

2. Danas je u našoj župi Prva pričest. Pričestit će se 18 djece. Preporučam ih u vaše molitve.

3. Sutra poslije sv. mise bit će „Lectio divina“ potičem ne samo članove molitvene zajednice Krvi Kristove, nego i druge vjernike da dođu ida aktivno sudjeluju.

4. U petak slavimo sv. Antuna Padovanskoga.

5. Iduću nedjelju slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, i pod misom u 10,00 imat ćemo zahvalu Bogu za naše prvopričesnike, te će poslije mise moći preuzeti fotografije DVD i uspomene na prvu pričest.

6. Kao što znadete već nekoliko godina organiziramo 24 satno klanjanje pred Presvetim uoči Tijelova. U srijedu 18. lipnja poslije sv. mise izložiti ćemo Presveti Sakramenat na čašćenje i sve do sv. mise na Tijelovo 19. lipnja. Tko želi barem sat vremena provesti u molitvi pred Gospodinom neka se prijavi u sakristiju kako bismo mogli napraviti raspored. Oni koji se ne prijave, podrazumijeva se da je poželjno da dođu i da se mole pred Presvetim na tolike nakane. Svi su dobro došli i svima je ulaz slobodan i potičem vas da se uključiti i dođete na molitvu pred Presvetim.

7. Ovdje ispred oltara imate kutiju na kojoj piše, molitvene nakane. Svi vi koji ćete doći na klanjanje, a i vi koji ne možete doći na klanjanje, ali ćete biti na sv. misi, možete napisati svoje molitvene nakane i ubaciti ih u kutiju, a mi ćemo ih onda prepisati na kompjuter tako da oni koji će klanjati, oni će i moliti na te nakane.

8. Dok našim prvopričesnicima čestitam istodobno ih i pozivam da nastave živjeti svoju vjeru s Isusom. Želim se zahvaliti svima koji su na bilo koji način pripomogli da ovo slavlje bude ovako lijepo. Svi ste pozvani sada poslije mise poći u dvoranu bl. Marije Propetoga Petković na jedan tratamenat kojeg su pripremili naši prvopričesnici sa svojim roditeljima.

– Napose se želim zahvaliti našoj sestri Marineli koja je ne samo ovo ovako lijepo organizirala i osmislila, nego neumorno radi za dobro naše župe i naše djece.

9. Poslužite se Glasom Koncila i drugim tiskovinama.