1. U četvrtak je umro naš župljanin Josip Drago Barčot. Sprovod će biti u utorak 2. prosinca u 14,00 na Boninovu. Preporučam ga u vaše molitve.
 1. Danas i iduću nedjelju možete predavati vaše ceduljice s misnim nakanama. Budimo razboriti s brojem misnih nakana. Napominjem da ne trebamo samo moliti za pokojne, nego i za žive kojima je molitva možda više potrebna nego li pokojnima.
 1. Danas pod misom u 18,00 u našoj katedrali, naš Biskup će predvodeći sv. misu proglasiti i otvoriti Godinu posvećenoga života. Tko bude mogao doći, bilo bi lijepo da dođe.
 1. Kao i obično u Došašću i Korizmi, stavili smo ove škrabice s natpisom Caritas. Potičemo vas da ubacujete svoj novčani prilog koliko budete mogli, a sav prilog će ići potrebnima u našoj župi.
 1. Danas slavimo sv. Andriju apostola. Svima koji danas slave svoj imendan od srca čestitamo imendan, moleći božji blagoslov po zagovoru sv. Andrije.
 1. U organizaciji župnog Caritasa i prijatelja Caritasa ovdje kod crkve možete kupiti adventske vijence, kao i druge artikle, djelo ruku vrijednih žena. Prilozi od prodanoga idu u humanitarno-karitativne svrhe, za potrebnije od nas kako bi se i oni mogli pripremiti za Božić. Svima koji su sudjelovali u izradi tih uradaka od srca zahvaljujem. U iduću nedjelju također u organizaciji članova i prijatelja župnog Caritasa bit će ponuda torti, kolača.
 1. Najavljujem da od sutra započinju mise zornice kroz cijelo vrijeme Došašća. Misa zornica biti će u 06,00. Pozivamo vas da se uključite u mise zornice, a napose potičemo naše mlade da se odvaže i ohrabre dolaziti na zornice. Kroz sve dane došašća, poslije mise dobivat ćete sličice s duhovnom misli za svaki dan. Također ćemo imati i sv. misu u 18,00h.
 1. U četvrtak 04. prosinca 2014.g. u vremenu od 8,30 do 13,00 sati u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik organizirati će se akcija darivanja krvi. Ova tradicionalna akcija održati će se u prostorima Odjela transfuzijske medicine Opće bolnice Dubrovnik, uoči tjedna Caritasa. Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje, a osobito mlade da se pridruže ovoj plemenitoj akciji i na taj način daruju dio sebe za druge. „DAROVANA KRV JE DAR OD SRCA!“
 1. U petak 5. prosinca je prvi petak u mjesecu, pobožnost privih petaka započinje u 17,00 klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.
 2. Uoči Dana dubrovačkih branitelja, 5. prosinca 2014., održat će se Križni put na Srđ. Križni put započinje u 14 sati, a mjesto okupljanja je prva postaja.
 3. U subotu, na Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca 2014., u program obilježavanja Dana branitelja uključit će se i naša župa na način da ćemo u 19,00 okupiti se kod naše crkve, odakle ćemo se uputiti ulicom Dubrovačkih branitelja do zgrade rektorata dubrovačkog Sveučilišta gdje će biti prikladni program, a potom polaganje svijeća u znak zahvalnosti prema našim braniteljima, upravo u ulici njima posvećenoj. Potičemo vas i pozivamo da dođete i da svi mi budemo dionici ovoga događaja. Napose pozivamo naše mlade.
 4. Spomendan sv. Nikole slavimo u subotu 6. prosinca, ali proslava sv. Nikole za našu djecu bit će iduću nedjelju pod misom u 10,00.
 5. Iduću nedjelju 7. prosinca, pod misom u 10,00 bit će primanje u ministrantsku službu naših novih ministranata. Napose pozivamo roditelje naših ministranata da dođu na tu misu.
 6. Također za iduću nedjelju 7. prosinca, pozivamo roditelje mlađih krizmanika, tj. čija su djeca prvi razred srednje škole, da dođu na roditeljski sastanak poslije večernje sv. mise.
 7. Također iduću nedjelju 7. prosinca imat ćemo goste. Mlade iz Posušja koji će nam doći u subotu u popodnevnim satima. Bit će ih 25. Molimo obitelji koje mogu primiti nekoliko mladih u svoj dom na smještaj da nam se prijave. Mladi bi u nedjelju pjevali pod misom u 11,30 a potom imali kraći koncert.
 8. Danas vam je u našem kafiću uz piće na ponudi, mislim da je neka torta.
 9. Poslužite se GK i drugim tiskovinama!