1. Ovaj tjedan je za našu župu doista aktivni tjedan. Stoga ću vam ukratko reći program kroz sve dane do sv. Petra, našega nebeskoga zaštitnika.
 1. Danas poslije prve sv. mise, imat ćemo u Dvorani bl. Marije Ptopetoga Isusa Petković otvaranje izložbe ručnih radova tete Katrmele Kuzman.
 1. Sutra 22.6.2015. u 19,30 bit će koncert Dubrovačkog gudačkog kvarteta u našoj crkvi, odmah poslije sv. mise.
 1. U srijedu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja misu će predvoditi generalni vikar naše biskupije te će poslije sv. Mise blagosloviti sliku Gospodin je spavao, od ak. slikara Đure Sedera. A poslije mise i blagoslova bit će otvorena izložba umjetnina naslovljena „Iz župnikove zbirke“ u Dvorani bl. Marije Ptopetoga Isusa Petković.
 1. U četvrtak 25. lipnja 2015. imat ćemo koncert klapa odmah poslije sv. mise u Kino Slavici
 1. U petak 26.6. započinje duhovna priprema, trodnevnica, duhovni seminar, koji će se odvijati u športskoj dvorani OŠ Marina Držića. Trodnevni duhovni seminar predvodi fra Ivan Matić. On je nasljednik fra Zvjezdana Linića, tj. voditelj duhovnog centra Tabor u Samoboru. Program će započeti u 17,00.
 1. Molim vas lijepo nastojte svi vi dolaziti na ovu trodnevnu pripremu, a pozovite i svoje ukućane, susjede, prijatelje …
 • Ako netko bude želio osobno razgovarati s fra Ivanom, treba se prijaviti meni u sakristiji ili telefonski
 • Nastojmo se, dragi župljani uključiti u sva događanja koja će biti ovaj tjedan. Program imate na oglasnim pločama, na našoj web stranici.
 • Neka nam priprema bude dobra kako bi i sama festa bila dobra.
 • Za proslavu našeg nebeskog zaštitnika možete se uključiti bilo novčanim doprinosima bilo u naravi: tj. u kolačima, sokovima ili drugim pićima.
 1. Zamolit ću naše gospođe, one koje redovito to čine, a i druge da se uključe, tj. da naprave suhih kolača, ili nekih drugih slanih proizvoda koji se mogu jesti rukom, da naprave i da donesu iduću nedjelju dolazeći na misu. Sve možete donijeti u dvorani sv. Vinka Paulskoga, tj. preko puta crkve.
 1. U subotu, a u povodu našega nebeskog zaštitnika proglašavam nemrs i post, stoga Vas pozivam da to uzmemo za ozbiljno i da također svi od prve pričesti pa do 65. godine starosti nemrsite i poste.
 2. Na sam dan sv. Petra 29. lipnja imat ćemo jutarnju sv. misu u crkvi, a svečanu koncelebriranu sv. misu u Kino Slavici koju će predvoditi naš otac biskup, mons. Mate Uzinić.
 3. Na sam dan sv. Petra bit će i pučka zabava na športskom igralištu na Ilinoj glavici. U večernjim satima oko 22,00 nastupit će bend koji se zove „Od srca do srca“. Koncert će biti humanitarne naravi. Ne će biti ulaznice nego će moći dati svoj prilog koliko tko želi. Prihod će ići za školovanje naših studenata i školaraca.