1. Zahvaljujem se svima koji su uzeli udio u klanjanju pred Presvetim Sakramentom uoči i na samo Tijelovo. Važna nam je pobožnost pred Presvetim Sakramentom. Kako klanjanja prvih petaka, isto tako za Tijelovo. Dobro je ovu pobožnost razvijati i usvajati.

2. U utorak slavimo sv. Ivana Krstitelja. Sv. misa je u 19,00h.

3. U srijedu je Dan državnosti. Pozivam vas na sv. misu pod kojom ćemo moliti za našu domovinu i naše ljude.

4. Kao i prošle godine, tako je i ove godine naš o. biskup proglasio dan posta i molitve za dubrovačku biskupiju, s nakanom za posvećenje svećenika, redovnika i redovnica i svih vjernika naše biskupije i za nova duhovna zvanja u našoj biskupiji. Post i molitva biti će u četvrtak 26. lipnja. Mi svećenici, redovnici i redovnice imat ćemo u Gradu prijepodnevni program, a po župama popodne. U našoj župi ćemo imati klanjanje od 18,00. Stoga vas potičem da postite i molite te da dođete na program prvoga dana trodnevnice za sv. Petra koji će započeti u 17,00, kojega će osmisliti naša djeca za nas i za svoje roditelje, a potom klanjanje pred Presvetim u 18,00 a potom, na misu koja je u 19,00 sati. Trodnevnicu predvodi p. Zvonko Vlah. Potičem vas, a vi potaknite svoje da se uključe u trodnevnicu i u programe prije same sv. mise.

5. Pola sata prije sv. Misa u trodnevnici, bit će mogućnost za sv. ispovijed ovdje u crkvi. Također ako trko bude želio osobni susret s p. Zvonkom Vlahom može se prijaviti te će on primati bilo na razgovor bilo na ispovijed. Zainteresirani neka nam se jave u sakristiju.

6. Drugog dana trodnevnice, u petak, mladi će imati svoj duhovni program za župljane također u 17,00.

7. Trećega dana se program osmisliti naši župljani za župljane. Očekujemo odaziv i sudjelovanje naših župljana i prijatelja naše župe.

8. Uoči sv. Petra, tj. u subotu proglašavam post, stoga Vas pozivam da to uzmemo za ozbiljno i da također svi od prve pričesti pa do 65. godine starosti poste. U petak na Srce Isusovo nemojte postiti. Slobodno jedite što god želite.

9. Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja će se služiti sv. mise u 08,30; u 10,00 za djecu i njihove roditelje, u 11,30, te svečana večernja u 19,00 koju će predvoditi također p. Zvonko Vlah, isusovac

10. Za proslavu našeg nebeskog zaštitnika možete se uključiti bilo novčanim doprinosima bilo u naravi u kolačima sokovima ili piću.

11. Zamolit ću naše domaćice da u subotu 28.6. prije sv. Mise donesu kolače i piće u sv. Vinka Paulskoga, a tu će biti osoblje koje će preuzimati.

8. Budući u našem biskupijskom Caritasu ima dosta robe koju bi trebalo složiti, molim naše vjernike, prijatelje Caritasa da nam se prijave u sakristiju ako žele poći volontirati, slagati robu, a onda će ih djelatnici Caritasa kontaktirati i dogovoriti detalje.

9. Poslužite se Glasom Koncila i drugim tiskovinama!