1. Današnja milostinja ide za progonjene kršćane Iraka i Sirije. S tom nakanom je održan i sinoćnji koncert u Kneževom dvoru koji je bio prekrasan.

2. Za servis naših orgulja naši župljani i prijatelji dali su svoj prilog u iznosu od 22.200,00 kn. Više ne trebate davati na ovu nakanu. Svima koji su dali svoj doprinos od srca zahvaljujem.

3. Sutra se slavi rođenje BDM ili Mala Gospa. Napose svečano u Biskupijskom marijanskom svetištu u Gospe od Milosrđa u Gospinom polju. Naša župna misa je u 9,00h. Bilo bi lijepo da vas što više bude nazočno na toj misi, no, vi se nastojite organizirati kako vama najviše odgovara, samo je važno da budete. Svečana misa u svetištu je u 19,00 koju će predvoditi naš o. Biskup.

4.U petak slavimo Ime Marijino, u subotu sv. Ivana Zlatoustoga.

5. U nedjelju, 14. rujna 2014. slavi se blagdana Uzvišenja Svetog Križa u Gružu. Dolje će biti trodnevnica u četvrtak, petak i subotu s pobožnošću koja će započeti u 18,30, a u 19,00 misa i propovijed. U nedjelju je misa u 18,00 u samostanskom klaustru, a nakon Euharistije slijedi tradicionalna procesija gruškom obalom s Križem i upaljenim svijećama, te blagoslov barki i brodova uz molitvu za pomorce i branitelje.

6. Sutra započinje nova školska godina. S početkom škole započinju i aktivnosti u našoj župi. Iduću nedjelju ću oglasiti što se tiče vjeronauka i upisa u župni vjeronauk, s naglaskom za prvopričesnike i krizmanike.

7. U petak poslije sv. mise bit će sastanak s molitvenom zajednicom Krvi Kristove. Potičemo i druge vjernike da se uključe u ovu molitvenu zajednicu. Ako žele neka dođu u petak kada ćemo govoriti nešto više o samoj zajednici.

8. U subotu u 11,00 sati bit će proba pjevanja dječjega zbora. Stoga lijepo molimo da dođu dosadašnji članovi zbora, a jednako tako neka se uključe i druga djeca.

9. Također u subotu bit će susreti ministranata. U 10,00 sati neka dođu četvrti i peti razred OŠ, a u 11,00 sati neka dođu od šestog pa naviše.

10. Odrasli koji nemaju sve sakramente ali ih u vjeri žele primiti neka se prijave u župni ured sv. Mihovila na Lapadu najkasnije do 15. listopada.

11. Od danas naš župni Caritas će nastaviti s radom s kafićem u dvorani bl. Ivana Merza. Kao i prošle godine u kafiću će vam biti na raspolaganju razna pića, a povremeno i kolači. Cijena bona je ostala ista. Osim podmirivanja troškova, želja nam je također pomoći studente i prikupljanje sredstava za stipendije.

12. Odlukom naših biskupa određeno je da se u nedjelju 14. rujna 2014. u svim župama Hrvatske prikuplja milostinja za izgradnju crkve Gospe Velikog hrvatskog zavjeta u Kninu. Stoga vas lijepo molimo imajte eto tu potrebu u vidu i dobro je da svi mi kao živa crkva gradimo crkve građevine gdje će se vjernici okupljati na Bogoštovlje.