1. Jučer smo proslavili sv. Vinka Paulskog, utemeljitelja reda časnih sestara milosrdnica, tj. naših sestara i muškoga reda, lazarista. Hvala svim članovima našega župnoga Caritasa koji su bili na sv. misi kod č.s. za kapelicom, jer sv. Vinko je zaštitnik našega župnoga Caritasa.

2. Danas završava Tečaj za brak. Sudjelovalo je 39 parova. Neka ih prati Božji blagoslov.

3. Sutra slavimo sv. Mihovila, zaštitnik susjedne župe, Lapad. Sutra ne će biti večernje sv. mise 19,00h u našoj crkvi jer nastojmo poći u Lapad na sv. misu. Oni koji žele hodočastiti u Lapad, neka dođu u 17,00 ispred naše crkve, gdje će biti blagoslov hodočasnika, a potom ćemo se uputiti pješice na sv. misu koja je u 18,00.

4. Sutra ne će biti susreta mladih. Potičemo ih da dođu ako ikako mogu na sv. misu u Lapad.

5. U utorak večer bit će ispovijed za naše mlade, stoga pozivam sve krizmanike i sve mlade da dođu oko 20,15 kako bismo mogli započeti pokorničkim bogoštovljem točno u 20,30. Vi stariji potaknite vašu djecu i unučad da dođu na ispovijed. Krizmanici ne će imati svoje vjeronauke u utorak nego trebaju dođi na ispovijed.

6. U srijedu, na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, ili Male Terezije, započinje mjesec listopad koji je posvećen BDM. Stoga vas potičemo da se uključite u pobožnosti na čast nebeske majke Marije.

7. Od četvrtka u našoj crkvi bit će klanjanje pred Presvetim Sakramentom, pola sata poslije sv. mise. Molit ćemo za Crkvu, domovinu, obitelji, svećenike, redovnike i redovnice, duhovna zvanja i aktualna događanja u Crkvi i svijetu. Potičem vas na molitvu pred Presvetim svakog četvrtka.

8. U petak je prvi petak, pobožnost klanjanje pred Presvetim sakramentom započinje u 18,00, mogućnost za ispovijed, a u 19,00 sv. misa i propovijed. Potičemo napose roditelje naših prvopričesnika i krizmanika da se uključe u ovu pobožnost.

9. U subotu slavimo sv. Franju Asiškoga, koji se posebno svečano slavi kod Male braće u Gradu. Pogledajte plakat na oglasnoj ploči.

10. Već četvrti put najavljujemo da su ministrantski susreti počeli subotom u 10 sati za ministrante pripravnike (četvrti i peti razred i oni koji nisu nikad ministrirali, a žele) i u 11 sati za starije ministrante. Pozivamo ministrante da se napokon trgnu i počnu dolaziti, a vas roditelji također potičemo da ih podsjetite i potaknete. Krizmanici (mladići) 1. razreda, mlađi dakle krizmanici trebaju doći u subotu u 11,00 sati na susret.

11. Odrasli koji nemaju sve sakramente ali ih žele primiti u vjeri i iz vjere, neka se prijave u župni ured sv. Mihovila na Lapadu najkasnije do 19. listopada.

12. Danas se prikupljaju potpisi za raspisivanje referenduma kako bi se promijenio zakon o izborima, i načinu glasovanja. Riječ je o tzv. preferencijalnom glasovanju. Danas poslije svake sv. mise, bit će osobe koje će prikupljati vaše potpise.

13. Poslužite se Glasom Koncila i drugim tiskovinama.