1. U organizaciji našeg župnog Caritasa od prošlo-nedjeljne akcije prikupili smo 5.800,00kn. Danas vam je uz raznorazne rukotvorine na ponudi raznorazni kolači. Nemam riječi kojima reći hvala našim članovima i prijateljima župnog Caritasa, a napose hvala teti Karmeli Kuzman koja je dosta kolača napravila sama i donirala našem Caritasu.
 1. Obišli smo naše stare, bolesne i nemoćne koji ne mogu doći u crkvu na ispovijed, ako još komu treba doći samo nam recite ili nam javite, kako bi i oni bili spremni na proslavu Božića.
 1. Danas pod misom u 11,30 misom za mlade bit će predstavljanje naših starijih krizmanika župnoj zajednici.
 1. Od sutra započinjemo s bližom pripremom za Božić. Započinjemo Devetnicu, uz sv. misu zornicu imamo posebne molitve kao i pjesme. Potičem vas da se uključite u Devetnicu, napose apeliram na mlade naše župe da se uključe u Devetnicu.
 1. Danas je nedjelja Caritasa. Stoga vas pozivamo da podržite obilježavanje nedjelje Caritasa na način da ćemo svu milostinju koja će se iduće nedjelje skupljati proslijedimo na nacionalni Caritas za potrebne u državi i diljem svijeta. Pomozimo potrebnije od nas samih. Neka kršćanska ljubav bude na vidjelu, a ne samo na usnama.
 1. Sa današnjim danom zaključujemo prikupljanje ceduljica za sv. mise. Nadam se da ćemo ih obraditi do iduće nedjelje kada ćete ih moći preuzeti nazad.
 1. Sutra se slavi sv. Marija Krucifiksa, Paola di Rosa. Svečanu sv. misu u samostanu sestara Anćela s početkom u 18,00 h predvodi o. Biskup.
 1. I ove godine Vijeće za mlade i Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije u suradnji sa HKD Napredak – Dubrovnik, Katoličkim liječničkim društvom i Caritasom Dubrovačke biskupije organizira humanitarnu akciju „Podijelimo radost Božića”. U akciji se prikupljaju osnovne živežne namirnice (ulje, šećer, brašno, kava, suhomesnati proizvodi, konzervirani proizvodi, čokolada i sl.). Akcija će se održati 20. prosinca od 9 do 16 sati i 21. prosinca od 9 do 13 sati na Pilama. Ovogodišnja akcija je usmjerena potrebnim poplavljenim obiteljima Karlovačkog dekanata.
 • Mi ćemo organizirati tako da možete hranu donositi u subotu od 10,00 do 12,00 i od 16,00-17,30 kod kina Slavica gdje će biti kombi.
 1. Iduću subotu 21. prosinca bit će sv. ispovijed za našu župu s početkom u 16,30. Također ću vas zamoliti da u subotu i u nedjelju donesete što donijeti možete za potrebne u našoj župi. Tu mislim na: hranu, ulje, šećer, tjesteninu, suhomesnato, higijenske potrepštine…, a onda će naši članovi Caritasa i prijatelji Caritasa odnijeti i uručiti onima kojima je namijenjene u našoj župi.
 2. Iduću nedjelju pod misom u 10,00 župnoj zajednici bit će predstavljeni naši ovogodišnji prvopričesnici. Potičem roditelje da dođu sa svojom djecom, kao i druge članove obitelji naših prvopričesnika.
 3. Kod jednih i drugih vrata možete uzeti raspored za blagoslov obitelji. Zamolit ću vas koji ste u zgradama, uzmite i zalijepite na ulazna vrata zgrade kako bi svi stanari znali kada ćemo doći. Raspored se nalazi i na našoj web stranici.
 4. Pogledajte raspored raznih događanja u našoj župi kroz mjesec prosinaca.
 5. Poslužite se GK i drugim tiskovinama!