1. Prošlu nedjelju smo skupili za progonjene kršćane Iraka i Sirije, 3.490,00 kn. Svima od srca hvala.

2. Današnja milostinja ide za izgradnju crkve Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta u Kninu. Pomozimo koliko možemo.
3. Sutra se slavi Gospa Žalosna.

4. Sutra u 20,15 bit će susret naših župnih mladih. Napose pozivam krizmanike koji su već krizmani, a također i 1. I 2. Razred srednje škole. Pozivam naše animatore i volontere da dođu na sutrašnji susret mladih.

5. U petak započinje Tečaj pripreme za brak u 20,00 u dvorani bl. Marije Propetog Petković.

6. U subotu će biti susret ministranata. U 10,00 sati neka dođu četvrti i peti razred, a u 11,00 sati neka dođu od šestog pa naviše.

7. Također u subotu u 11,00 sati bit će proba pjevanja dječjega zbora. Stoga lijepo molimo da dođu dosadašnji članovi zbora, a jednako tako neka se uključe i druga djeca.

8. Prijatelji Caritasa nastavljaju sa svojim druženjima u subotu u 17,00 sati. Potičem postojeće ali i druge osobe da se priključe našim članovima i da sami postanu prijatelji Caritasa.

9. Odrasli koji nemaju sve sakramente ali ih u vjeri žele primiti neka se prijave u župni ured sv. Mihovila na Lapadu najkasnije do 15. listopada.

10. Od danas naš župni Caritas će nastaviti s radom kafića u dvorani bl. Ivana Merza. Kao i prošle godine u kafiću će vam biti na raspolaganju razna pića, a povremeno i kolači. Cijena bona je ostala ista. Osim podmirivanja troškova, želja nam je također pomoći studente i prikupljanje sredstava za stipendije. Danas vam je na raspolaganju torta koju su napravili prijatelji Caritasa.

11. Naša župa je pokrenula svoju župnu web stranicu. Ona glasi; www.zupasvpetra.hr.

12. S početkom školske i pastoralne godine započinjemo s vjeronaucima u crkvi. Stoga: molimo lijepo da se kandidati za krizmu, tj. 1. razred srednje škole dođu prijaviti u utorak 23. rujana u 10,00. ili u 17,00 ovisno o njihovoj školskoj smjeni.
– Stariji krizmanici, tj. oni koji su 2. razred srednje škole započinju s vjeronaukom u utorak 23. rujna u 9,00 sati i u 18,00 sati.
– kandidati za prvu pričest neka dođu u pratnji svojih roditelja u subotu 27. rujna 2014. u 10,00 sati na upis.

13. Ženi se Jakša Pavičević, sin Željka Pavičevića i Drage r. Ćorak. Mladić živi u našoj župi. Uzima za svoju zakonitu ženu Maris Cosmai, kći Vinka Cosmai i Slavice r. Vuličević. Djevojka živi u župi sv. Andrije. Vjenčanje će biti iduću subotu, 20. rujna 2014. u župi sv. Andrije.

14. Svratit ću pozornost na naše pričanje u crkvi i na mobitel. Nastojmo mob. gasiti pri ulasku u crkvu, a u sakralnom prostoru nemojmo razgovarati. Neka se u crkvi meditira, moli i pjeva.

15. Poslužite se Glasom Koncila i drugim tiskovinama. Svraćam vam pozornost na članak o šibenskoj glazbi i orkestriranom napadu na biskupa Ivasa.