1. Danas u našoj župnoj zajednici slavimo podjelu sakramenta sv. Potvrde. Sjetimo se u svojim molitvama naših krizmanika i njihovih obitelji.
  2. U ponedjeljak (5. VI.) obilježiti ćemo 20-tu obljetnicu proglašenja blaženom Marije Propetog Petković i boravka pape Ivana Pavla II u našem gradu. U 18.00 sati, zahvalno euharistijsko slavlje u našoj katedralnoj crkvi, predvodit će biskup Roko, dok će u 19.00 sati, u dvorani pape Ivana Pavla II, biti prikazan dokumentarni film gosp. Boža Vodopije „Papa Ivan Pavao II. u Dubrovniku“. Sudjelujmo.
  3. Kao i prijašnjih godine tako ćemo i ove, uoči svetkovine Tijelova (8. VI. 2023.), moći sudjelovati na 24 satnom klanjanju u našoj župnoj zajednici. Svi oni koji žele mogu se upisati za određeni sat, a ostale pozivamo i potičemo da se priključe u vrijeme koje im najviše odgovara.
  4. Tijekom mjeseca svibnja u akciji “Moj mjesečni dar za župnu zajednicu” prikupili smo 431,45 eura. Hvala svima koji su se uključili. Sve ostale potičemo da se uključe. Samo zajedno možemo i trebamo brinuti o potrebama naše župne zajednice. Vodimo računa o tome da kao pojedinci možemo malo, ali kao zajednica, uz samo malo truda, želje i napora, možemo jako puno. Osim karitativnog, vodimo računa i o molitvenom zajedništvu. Molimo jedni s drugima i jedni za druge.
  5. Svi tjedni susreti u našoj župnoj zajednici odvijaju se prema rasporedu.
  6. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  7. Često ponavljamo kako bi se svi mi u našoj župnoj zajednici trebali osjećati kao jedna velika obitelj, kako u dobrim, tako i u onim manje dobrim vremenima. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Slični osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. To bi osobito trebalo biti vidljivo u trenucima određenih kušnji i izazova, kao što je uostalom i ovaj što ga proživljavamo. Osim molitvenog, ovih dana nam je i te kako potrebno zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti uplatom na račun župe: HR9125000091101377744.
  8. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  9. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.