Tjedan u koji ulazimo obilježen je proslavom blagdana sv. Petra nebeskog zaštitnika naše župe. Neka nam dani koji su pred nama budu još jedan poticaj u jačanju našeg župnog zajedništva. U duhu otvorenosti i prihvaćanja proživimo ove dane. Osjetimo se svi dijelom iste obitelji koja slavi svog zaštitnika.

Na prijedlog naših mladih, proslavu blagdana sv. Petra započeti ćemo malonogometnim turnirom koji će se u nedjelju i ponedjeljak (24. i 25. lipnja) održati na nogometnom igralištu na glavici sv. Ilije. Turnir će započeti u nedjelju (24. VI.) u 19.00 sati, a sudjeluju ekipe: FRAME iz Rožata, SKAC-a iz Dubrovnika, Animatora dubrovačke biskupije, te naša ekipa KKM-a. U ponedjeljak (25. VI.) utakmica za treće mjesto će se odigrati u 18.30 sati, u 19.15 biti će revijalna utakmica, dok će finalna utakmica biti u 20.00 sati.

Duhovnu pripravu za proslavu blagdana sv. Petra započeti ćemo 26. lipnja sv. misom u 19.00 sati, nakon mise kratki koncert  održati će dječji zbor. U srijedu 27. lipnja, koncrt će nam održati zbor mladih zajedno s zborom koji pjeva na nedjeljnoj večernjoj sv. misi. 28. lipnja će od 18.00 sati biti mogućnost za sv. ispovijed, na sv. misi u 19.00 sati moliti ćemo prvu večernju svetkovine apostolskih prvaka Petra i Pavla, a nakon mise će naš župni zbor održati kratki koncert.

Sve tri večeri trodnevnice, kao i proteklih godina, nakon sv. mise i koncerta, biti će mali tratamenat i prigoda za zajedničko druženje na taraci ispred župne crkve. Tratamente pripremaju:

  1. VI. članovi dječjeg zbora i ministrantske zajednice.
  2. VI. članovi zbora mladih, zbora koji pjeva na nedjeljnoj večernjoj sv. misi i KKM-a.
  3. VI. članovi župnog zbora, župnog caritasa i čitači.

U petak 29. lipnja slavimo svetkovinu sv. Petra i Pavala. Svete mise su u 8.30 te 19.00 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 19.00 sati predvodi katedralni župnik don Stanko Lasić. Poslije svete mise biti će prigoda za bratski tratamenat i zajedničko druženje na taraci ispred župne crkve