1. Sutra je blagdan Sv. Stijepana Prvomučenika. Sv. Misa u kapelici u Privežnoj ulici biti će u 10.00 sati.
 2. Kao što smo ranije najavljivali, od utorka (27. XII. 2022.), u našoj župnoj zajednici, započeti će božićni blagoslov obitelji. Kako smo to činili i prijašnjih godina, sve one koji su svojom prijavom izrazili želju da u božićnom vremenu susretnu svećenika u svom domu, kontaktirati ćemo dan ranije, tako da ćete svi o vremenu blagoslova biti unaprijed obaviješteni. Pripravimo se na susret u molitvenom zajedništvu, kako bi Božji blagoslov uistinu prebivao na nama i našim obiteljima.
 3. Okupimo se u subotu (31. XII.) na misnom slavlju u 18.00 sati kako bi Bogu zahvalili na svim dobročinstvima kojima nas je obasipao u 2022. godini.
 4. Budući da je u nedjelju Nova godina i blagdan Marije Bogorodice, blagdan Svete obitelji proslaviti ćemo u petak (30. XII.).
 5. U nedjelju (1. I.) svete mise će biti u 10.00 i 18.00 sati.
 6. Nakon pandemijske pauze, nastavljamo sa siječanjskim izletima na snijeg u Šuicu. Planirani termin, za roditelje i djecu je 14. i 15. siječnja 2023, te za mlade 21. i 22. siječnja 2023. Cijena aranžmana koji uključuje prijevoz, smještaj i obroke je 70 eura. Svi zainteresirani neka se što prije jave č.s. Marineli (roditelji i djeca) i župniku (mladi).
 7. Tijekom došašća naš župni caritas je prikupio 12.688,00 kn. Hvala svima koji su se uključili, pomažući našem župnom caritasu da pomogne onima koji su među nama u ovom trenutku najpotrebniji. Hvala i svim neumornim članovima župnog caritasa, prijateljima caritasa, kao i svima onima koji su se okupljali na radionicama kako bi svojim idejama i vještim rukama svima nama pomogli da možemo dijeliti radost ljubavi.
 8. Ove godine smo u našoj župnoj crkvi postavili malo drugačije jaslice kao poziv svima nama da vodeći više računa o stvorenom svijetu uvidimo pogubnost iskoristi i odbaci logike koja se nametnula kao nit vodilja društva i civilizacije u kojima živimo. Hvala svima koji su se svojim idejama i entuzijazmom uključili, posvećuju svoj trud i vrijeme svima nama. Na poseban način hvala obiteljima Kriletić i Tomović.
 9. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na župnoj katehezi i nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
 10. Često ponavljamo kako bi se svi mi u našoj župnoj zajednici trebali osjećati kao jedna velika obitelj, kako u dobrim, tako i u onim manje dobrim vremenima. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Slični osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. To bi osobito trebalo biti vidljivo u trenucima određenih kušnji i izazova, kao što je uostalom i ovaj što ga proživljavamo. Osim molitvenog, ovih dana nam je i te kako potrebno zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti uplatom na račun župe: HR9125000091101377744.
 11. 11. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
 12. 12. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.