1. U 14.00 sati započima tradicionalni Križni put na Srđu.
  2. U 16.00 sati u župnoj crkvi sv. Mihajla na Lapadu biti će sv. misa za djecu s posebnim potrebama i njihove obitelji. Podsjećamo da je ova sv. misa svake druge nedjelje u mjesecu.
  3. U petak je pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Prepoznajmo važnost i vrijednost ove pobožnosti za naš vjerski život, te se okupljajmo u što većem broju.
  4. Kroz ovaj tjedan obići ćemo naše bolesne i nemoćne župljane. Ukoliko ima netko tko nije u evidenciji bolesnih naše župe, a htio bi da ga se pohodi, neka se prijavi u župni ured.
  5. Slavljem Nedjelje Muke Gospodnje – Cvjetnice, kojom se spominjemo Kristova mesijanskog ulaska u Jeruzalem, Crkva započima slavlje Velikog ili Svetog tjedna. Kroz ovaj tjedan, koji svoju kulminaciju doživljava u slavlju Svetog Trodnevlja, na osobit način želimo razmišljati o Isusovoj muci, smrti i uskrsnuću. Proslavu Velikog tjedna započeti ćemo u sljedeću nedjelju (20. III.). U 8.30 sati okupi ćemo se u crkvi sv. Đurđa gdje ćemo blagosloviti palmine i maslinove granćice. Zatim ćemo se u ophodu zaputiti u župnu crkvu gdje ćemo slaviti euharistijsko slavlje. Ovaj svečani ophod biti će samo prije župne mise.
  6. Biskupijska hodočašća u Jubilarnoj godini milosrđa:

      – Hodočašće u Svetu zemlju (od 8. do 15. XI. 2016) više nema mjesta. Ukoliko ima još zaiteresiranih mogu se prijaviti na listu čekanja.

      – Hodočašće u Zagreb i Krašić u povodu dolaska relikvija sv. Leopolda Bogdana Manića:

Proglašavajući Jubilarnu godinu Božanskog milosrđa papa Franjo je odredio da se ona odvija pod nebeskom zaštitom dvojice svetaca sv. Pia iz Pietrelcine i sv. Leopolda Bogdana Mandića. Njihove relikvije su od 3. do 13. veljače bile izložene u Rimu. Relikvije sv. Leopolda će od 13. do 18. travnja biti izložene u Zagrebu.

U ovoj prigodi Biskupija 15. i 16. travnja organizira hodočašće u Zagreb i Krašić. Polazak za Zagreb je u petak (15. IV.) u jutarnjim satima. U zagrebačkoj Dubravi u župi posvećenoj sv. Leopoldu (gdje će relikvije biti izložene na javno čašćenje) naš biskup Mate će u večernjim satima predvodit sv. misu. U subotu (16. IV.) u prijepodnevnim satima hodočastit ćemo u Krašić (gdje ćemo slaviti sv. misu) te se zaputi prema Dubrovniku. Cijena hodočašća je 500,00 kn (plaća se kod prijave). Cijena uključuje: prijevoz, smještaj u hotelu, dva ručka, večeru i doručak. Svi zainteresirani se trebaju javiti u župni ured do 3. travnja 2016.