1. Svi oni koji sutra idu u Orebić trebaju ujutro i 3.45 sati biti na autobusnim stanicama na Boninovu i na magistrali (stanica poviše Tivatske ulice). Trajekt iz Orebića za Hvar polazi u 6.00 sati, povratak iz Hvara je u 15.00 sati.
 2. U četvrtak (3. V.) u 20.00 sati, u pripremi na slavlje podijele sakramenta sv. Potvrde, u župnoj crkvi će biti susret krizmanika, roditelja i kumova s Ocem biskupom.
 3. U petak (4. V.) je prvi petak u mjesecu. Euharistijsko klanjanje, za vrijeme kojeg će biti mogućnost za sv. ispovijed, biti će u 18.00 sati.
 4. U subotu (5. V.) je prva subota u mjesecu. Dan kad osobito želimo moliti za nova duhovna zvanja.
 5. Na inicijativu naših mladih, u pripremi na slavlje podijele sakramenta sv. Potvrde, u subotu (5. V.) u 20.00 sati, u župnoj crkvi će naši mladi animirati euharistijsko klanjanje. Na sudjelovanje su pozvani svi mladi. Tijekom klanjanja biti će mogućnost za sv. ispovijed. Sve krizmanike, kumove i roditelje, pozivamo da pristupe sakramentu Pomirenja.
 6. Sljedeće nedjelje (6. V.) za vrijeme sv. mise u 11.30 sati, biskup Mate, podijeliti će sakrament sv. Potvrde našim mladim župljanima. Sjetimo se u svojim molitvama njih i njihovih obitelji.
 7. Svako večer u 18.30 sati, u župnoj crkvi, molimo svibanjsku pobožnost.
 8. Kao i svake godine tako i ove, Vijeće za život i obitelj dubrovačke biskupije, uoči Majčina dana, organizira u franjevačkom samostanu u Slanom duhovnu obnovu za obitelji. U subotu 12. V. 2018. do 10.00 sati se treba okupiti u Slanom. Raspored duhovne obnove: 10.00 sati – duhovni nagovor (don Marinko Šljivić zajedno s jednim bračnim parom); 10.45. sati – mogućnost za sv. ispovijed; 11.30 sati – sv. misa koji predvodi biskup Mate; 12.30 sati – Agape; 13.30 sati – druženje uz igru Sve zainteresirane obitelji mogu se do 7. V. 2018. prijaviti na: zivot.obitelj@gmail.com ili marinko.sljivic@gmail.com
 9. Sjetimo se u svojim molitvama moliti za nova svećenička i redovnička zvanja u našoj mjesnoj Crkvi.
 10. Roditelji vodite brigu da vam djeca sudjeluju na nedjeljnom euharistijskom slavlju.
 11. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
 12. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.