1. U četvrtak je Spasovo, svetkovina Gospodinova Uzašašća. Župna zajednica u Mokošici slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svete mise su u 10.00 i 19.00 sati.
 2. U petak (11. V.) započimamo molitvenu devetnicu Duhu Svetom.
 3. U subotu (12. V.) biti će susret roditelja prvopričesnika u župnoj crkvi u 19.30 sati.
 4. U subotu (12. V.) je blagdan sv. Leopolda B. Mandića. Svete mise u samostanu otaca kapucina u Gospinom polju biti će u: 9.00, 11.00 i 19.00 sati.
 5. Kao što smo to najavljivali u subotu (12. V.) s početkom od 10.00 sati, u Slanom će biti duhovna obnova za obitelji. Pozivamo sve one koji mogu da odu na ovu duhovnu obnovu. Prijaviti se možete na: zivot.obitelj@gmail.com
 6. Svako večer u 18.30 sati, biti će svibanjska pobožnost u našoj župnoj crkvi.
 7. „Obitelj pred suvremenim medijima – izazovi, poteškoće i nove mogućnosti“ naslov je predavanja dr. sc. don Jure Strujića, s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu, koje će održati u utorak, 8. svibnja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Predavanje se organizira ususret Svjetskom danu sredstava društvenih komunikacija i Majčinom danu, a prije predavanja u predvorju dvorane sv. Ivana Pavla II. s počekom u 19.30 sati bit će otvorena izložba fotografija svećenika splitsko-makarske nadbiskupije don Marina Barišića „Božji tragovi“.
 8. Sve tjedne aktivnosti u našoj župnoj zajednici odvijaju se prema rasporedu.
 9. Sjetimo se u svojim molitvama moliti za nova svećenička i redovnička zvanja u našoj mjesnoj Crkvi.
 10. Roditelji vodite brigu da vam djeca sudjeluju na nedjeljnom euharistijskom slavlju.
 11. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
 12. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.