1. Molitveni, kao i svi ostali tjedni susreti u našoj župnoj zajednici, odvijaju je prema rasporedu
  2. Tijekom tjedna u župnoj crkvi će se odvijati radovi bojanja, tako da će svi molitveni susreti i svete mise, od ponedjeljka do subote biti u crkvi svetog Đurđa. Kao što znate, ovi radovi će nas koštati 6.000,00 eura. Hvala svima koji su se do sada u ovu akciju uključili. Sve ostale, koji mogu i žele potičemo da se sukladno svojim mogućnostima uključe. Potrebno je još prikupiti 1.965,00 eura.
  3. Kao što smo to prošle nedjelje najavili, poslijepodne u 18.00 sati, u katedralnoj crkvi Gospe Velike, biskup Roko će za prezbitere zarediti don Ivana Galjufa i don Petra Markića. Oni koji mogu i žele neka sudjeluju na ovom euharistijskom slavlju, a sve zajedno potičemo na molitvu za biskupa Roka, naše svećenike, redovnike i redovnice, kao i na zauzetu i angažiranu molitvu za nova duhovna zvanja u našoj biskupijskoj zajednici.
  4. Danas se održavaju izbori za Europski parlament. Politike koje se provode u našoj Uniji tiču se svakodnevnog života svih nas, zato iziđimo na birališta, sudjelujmo na izborima, te svojim angažmanom pokažimo da nam je i te kako stalo do budućnosti EU.
  5. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  6. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  7. Oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.