1. U petak (7. VII.) je Prvi petak u mjesecu. Mogućnost za Sv. ispovijed biti će pola sata prije Sv. mise.
  2. Sljedeću nedjelju (9. VII.) je blagdan Bl. Marije od Propetog Isusa Petković. Još su nam žive slike pohoda Sv. pape Ivana Pavla II našem Gradu i proglašenja blaženom Marije od Propetog. Iako se njen blagadan  na osobit način slavi u Blatu na Korčuli, utecimo joj se i mi svojim molitvama.
  3. Sljedeću nedjelju (9. VII.) boraviti će u našoj župnoj zajednici č.s. Augustina Nikolić, pripadnica Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog. S. M. Augustina, Marta Nikolić, rođena je 1952. u obitelji s desetero djece u župi Rumboci, u Rami (BiH). U Družbu sestara milosrdnica stupila je 1967. u Splitu. Prve zavjete položila je 1971., a doživotne 1976. g. Već kao mlada sestra osjećala je misionarski poziv. Pohađala je i završila srednju medicinsku školu (1981.) te radila na Klinici za kirurgiju u intenzivnoj skrbi u Splitu. Uz posao je i studirala te diplomirala (1990.) na Višoj medicinskoj školi. Predano je služila teškim bolesnicima sve do 2011. kada je zajedno sa sestrama milosrdnicama otputovala prema Salomonskim Otocima ostvarujući tako svoju životnu želju biti misionarka. Sestra Augustina koja djeluje u misiji na Salamonski Otocima. Predstavit će nam rad sestara u ovoj Misiji, a mi nastojmo, onoliko koliko možemo pomoći sestrama u njihovu misijskom poslanju.
  4. Iako se nalazimo u ljetnom periodu godine, to nikako ne znači da smo suspendirali treću Božju zapovijed. Stoga vas sve potičemo na sudjelovanje u nedjeljnim euharistijskim slavljima.
  5. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  6. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.