1. Današnjom nedjeljom, u našoj župnoj zajednici, počima ljetni raspored. To znači da tijekom srpnja i kolovoza nema katehetskih ni ostalih susreta, tjednog euharistijskog klanjanja, te nedjeljne svete mise u 11.30 sati. Sve pozivamo da o ovome vode računa. Još jednom snažno naglašavamo kako ova dva mjeseca nisu vrijeme „odmora“ od Boga. Potičemo sve, a na poseban način roditelje, da nedjeljama redovito, zajedno sa svojom djecom, sudjeluju na misnim slavljima. Povezivanje sudjelovanja na nedjeljnoj svetoj misi s trajanjem nastavne godine nije baš pružanje poticajnog primjera svjedočenja vjere.
  2. Kao što ste svi mogli vidjeti završili smo radove bojanja župne crkve, crkve Svetog Ilara i velike dvorane našeg pastoralnog centra. Ukupni trošak svih izvršenih radova bio je 6.300,00 eura. U našoj akciji prikupili smo 6.585,00 eura. Još jednom hvala svima koji su sudjelovali, te na taj način iskazali osobnu brigu za prostore u kojima se kao župna zajednica okupljamo u zajedništvu molitve, lomljenja kruha i bratske ljubavi. Potrebno je ipak ukazati na činjenicu kako je u ovoj akciji sudjelovalo 128 obitelji. Podsjetit ćemo kako su se za blagoslov obitelji, u ovih šest mjeseci, prijavile 542 obitelji. Ove činjenice dovoljno govore same za sebe. U svjetlu proslave blagdana Svetog Petra, ostaje nam za nadati se, kako će i svi ostali, koje iskazuju pripadnost našoj župnoj zajednici, u nekom trenutku otkriti ljepotu zajedništva na putu vjere, nade i ljubavi.
  3. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  4. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  5. Oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  6. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.