1. Tijekom mjeseca lipnja u akciji “Moj mjesečni dar za župnu zajednicu” prikupljeno je 592,00 eura. Hvala svima koji redovito sudjeluju u ovoj našoj akciji, dok sve ostale potičemo da se uključe. Samo zajedno možemo brinuti o potrebama naše župne zajednice. Vodimo računa o tome da kao pojedinci možemo malo, ali kao zajednica, uz samo malo truda, želje i napora, možemo jako puno. Osim karitativnog vodimo računa i o molitvenom zajedništvu. Molimo jedni s drugima i jedni za druge.
  2. Tijekom srpnja i kolovoza, u našoj župnoj zajednici, nema katehetskih ni ostalih susreta, tjednog euharistijskog klanjanja, te nedjeljne svete mise u 11.30 sati. Sve pozivamo da o ovome vode računa. Još jednom snažno naglašavamo kako ova dva mjeseca nisu vrijeme „odmora“ od Boga. Potičemo sve, a na poseban način roditelje, da nedjeljama redovito, zajedno sa svojom djecom, sudjeluju na misnim slavljima. Povezivanje sudjelovanja na nedjeljnoj svetoj misi s trajanjem nastavne godine nije baš pružanje poticajnog primjera svjedočenja vjere.
  3. U utorak slavimo blagdan blažene Marije Propetog Isusa Petković. Neka nam godišnja proslava blagdana naše blaženice bude prigoda da se bolje upoznamo s njenim životom i djelom, kako bi nam ova velika i sveta žena, osobito kroz svoje karitativno djelovanje, bila trajni uzor, inspiracija i nadahnuće na našem hodu stazama vjere, nade i ljubavi.
  4. U četvrtak slavimo blagdana Svetog Benedikt, zaštitnika Europe. Svima nam je očito kako živimo u složenim i izazovnim vremenima. Neka nam primjer života Sv. Benedikta bude poticaj da svatko od nas, ondje gdje živi i djeluje, svojim životom, u sve odnose, ugrađuje više mira kojeg nam uskrsli Krist dariva. Kroz molitvu i rad, slaveći Boga svojim životom, odlučno i hrabro, unosimo više kršćanskog duha u ovu našu Europu.
  5. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  6. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  7. Oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.