1. U utorak (10. VII.) s početkom u 10.00 sati, održati će se svečanost otvorenja obnovljene biskupske palače. Življenje dubrovačkih biskupa u povijesnoj palači nasuprot katedralne crkve prekinuo je razorni potres 1979. godine. Nakon 39 godina palača je obnovljena te su na taj način stvorene pretpostavke za povratak biskupa u Grad. Važan je ovo trenutak za život naše mjesne Crkve. Sjetimo se u svojim molitvama biskupa Mate, kao i svih potreba naše biskupije.
  2. 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu biti će održan Treći nacinalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Sve informacije o ovom susretu imate na prigodnim lecima u župnoj crkvi, te na:  www.susretobitelji.hr  Sve one obitelji koje žele ići na ovaj susret pozivamo da se jave u župni ured.
  3. Biskupijsko vijeće za život i obitelj organizira od 2. do 8. XII. 2018. biskupijsko hodočašće bračnih parova u Rim. Ići će se brodom iz Splita za Anconu, te dalje prema Rimu. Povratak je također brodom iz Ancone u Split. Radi što bolje organizacije, pozivamo sve zainteresirane bračne parove da se do 15. VIII. prijave u župni ured. Cijena ovog hodočašća je 400,00 eura po osobi, odnosno 800,00 eura po bračnom paru. Kod prijave je potrebno uplatiti 100,00 eura.
  4. Premda se nalazimo u ljetnim mjesecima to nikako ne znači da smo na dva mjeseca suspendirali treću Božju zapovijed: Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji. Turistička sezona pred nas stavlja svakodnevne izazove, sve je to jasno i razumljivo, ali u isto vrijeme nemojmo zaboraviti Boga. Sjetimo se nedjeljom doći na sv. misu. Osobito potičemo vas poštovani roditelji da svoju djecu dovodite i šaljete na nedjeljnu svetu misu. To što dva mjeseca nema nastave i što su djeca na “zasluženom” odmoru ne znači da treba odmarati i od nedjeljnog euharistijskog susreta.
  5. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  6. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.