1. U srijedu, 15. VIII. slavimo svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu. Sveta misa u našoj župnoj crkvi biti će u 8.30 sati. Središnje euharistijsko slavlje u našem Gradu, pred katedralom u 19.00 sati, predvodit će biskup Mate. Nakon sv. mise održati će se tradicionalna procesija s likom Gospe od Porata.
  1. U petak, 17. VIII, svetom misom koju će u 17.30 sati u župi Velike Gospe u Postranju predvoditi biskup Mate, proslavit će se 130. obljetnica rođenja i krštenja službenice Božje s.Trofime Made Miloslavić.
  2. Trofima Made Miloslavić, rođena u župi Podstranje, pridružena je kauzi za proglašenje blaženima s. Žarke Ivasić i susestara milosrdnica koje su kao redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog izgubile život „in odium fidei“ od komunističkog režima u Jugoslaviji neposredno nakon Drugog svjetskog rata.
  3. Hrvatski Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno poduprijeti napore u skrbi za stradale obitelji u Grčkoj da svoje novčane priloge uplate na: HR0523400091100080340; poziv na broj 257; svrha uplate GRČKA. U akciju se može uključiti telefonskim pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen). Ukoliko netko to želi svoj prilog može donijeti i u župni ured.
  4. 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu biti će održan Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Sve informacije o ovom susretu imate na prigodnim lecima u župnoj crkvi, te na:  www.susretobitelji.hr  Sve one obitelji koje žele ići na ovaj susret pozivamo da se jave u župni ured.
  5. Biskupijsko vijeće za život i obitelj organizira od 2. do 8. XII. 2018. biskupijsko hodočašće bračnih parova u Rim. Ići će se brodom iz Splita za Anconu, te dalje prema Rimu. Povratak je također brodom iz Ancone u Split. Radi što bolje organizacije, pozivamo sve zainteresirane bračne parove da se do 15. VIII. prijave u župni ured. Cijena ovog hodočašća je 400,00 eura po osobi, odnosno 800,00 eura po bračnom paru. Kod prijave je potrebno uplatiti 100,00 eura.
  6. Premda se nalazimo u ljetnim mjesecima to nikako ne znači da smo na dva mjeseca suspendirali treću Božju zapovijed: Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji. Turistička sezona pred nas stavlja svakodnevne izazove, sve je to jasno i razumljivo, ali u isto vrijeme nemojmo zaboraviti Boga. Sjetimo se nedjeljom doći na sv. misu. Osobito potičemo vas poštovani roditelji da svoju djecu dovodite i šaljete na nedjeljnu svetu misu. To što dva mjeseca nema nastave i što su djeca na “zasluženom” odmoru ne znači da treba odmarati i od nedjeljnog euharistijskog susreta.
  7. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.