1. U četvrtak (26. VII.) župna zajednica na Brgatu slavi svoju nebesku zaštitnicu sv. Anu. Svete mise su u: 7.00, 10.00 i 19.00 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 10.00 sati predvodi mons. Petar Palić, biskup hvarski.
  2. 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu biti će održan Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Sve informacije o ovom susretu imate na prigodnim lecima u župnoj crkvi, te na:  www.susretobitelji.hr  Sve one obitelji koje žele ići na ovaj susret pozivamo da se jave u župni ured.
  3. Biskupijsko vijeće za život i obitelj organizira od 2. do 8. XII. 2018. biskupijsko hodočašće bračnih parova u Rim. Ići će se brodom iz Splita za Anconu, te dalje prema Rimu. Povratak je također brodom iz Ancone u Split. Radi što bolje organizacije, pozivamo sve zainteresirane bračne parove da se do 15. VIII. prijave u župni ured. Cijena ovog hodočašća je 400,00 eura po osobi, odnosno 800,00 eura po bračnom paru. Kod prijave je potrebno uplatiti 100,00 eura.
  4. Premda se nalazimo u ljetnim mjesecima to nikako ne znači da smo na dva mjeseca suspendirali treću Božju zapovijed: Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji. Turistička sezona pred nas stavlja svakodnevne izazove, sve je to jasno i razumljivo, ali u isto vrijeme nemojmo zaboraviti Boga. Sjetimo se nedjeljom doći na sv. misu. Osobito potičemo vas poštovani roditelji da svoju djecu dovodite i šaljete na nedjeljnu svetu misu. To što dva mjeseca nema nastave i što su djeca na “zasluženom” odmoru ne znači da treba odmarati i od nedjeljnog euharistijskog susreta.
  5. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  6. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.