1. Hrvatski Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno poduprijeti napore u skrbi za stradale obitelji u Grčkoj da svoje novčane priloge uplate na: HR0523400091100080340; poziv na broj 257; svrha uplate GRČKA. U akciju se može uključiti telefonskim pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen). Ukoliko netko to želi svoj prilog može donijeti i u župni ured.
  2. Na blagdan sv. Ignacija, 31. srpnja u crkvi sv. Ignacija svečano koncelebrirano misno slavlje u 19 sati predvodit će vlč. Damjan Raguž, župnik župe svetih Petra i Pavla u Rotimlji, Stolac. Za blagdan će se vjernici pripremati trodnevnicom (od 28. do 30. srpnja) tijekom koje će za vrijeme večernje mise u 19 sati biti propovijedi na temu: Razlikovanje duhova u životu sv. Ignacija.
  3. U crkvi Male braće u četvrtak, 2. kolovoza bit će proslavljena svetkovina Blažene Djevice Marije Anđeoske (Porcijunkula) misnim slavljima u 7 i u 19 sati, uz izloženu sliku Navještenja Marijina koja se od 18. stoljeća veže uz ovaj blagdan. Slika je naslikana prema centralnoj sceni slike koja se nalazi u Asizu u crkvi Gospe od Anđela, nastaloj još u 14. stoljeću. Franjevačka svetkovina, Gospa od anđela  slavi se 2. kolovoza, a vezana je uz obraćenje svetog Franje Asiškog, koje se dogodilo na taj dan 1208. u crkvici svete Marije od Anđela, podno grada Asiza, poznatoj pod imenom Porcijunkula.
  4. 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu biti će održan Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Sve informacije o ovom susretu imate na prigodnim lecima u župnoj crkvi, te na:  www.susretobitelji.hr  Sve one obitelji koje žele ići na ovaj susret pozivamo da se jave u župni ured.
  5. Biskupijsko vijeće za život i obitelj organizira od 2. do 8. XII. 2018. biskupijsko hodočašće bračnih parova u Rim. Ići će se brodom iz Splita za Anconu, te dalje prema Rimu. Povratak je također brodom iz Ancone u Split. Radi što bolje organizacije, pozivamo sve zainteresirane bračne parove da se do 15. VIII. prijave u župni ured. Cijena ovog hodočašća je 400,00 eura po osobi, odnosno 800,00 eura po bračnom paru. Kod prijave je potrebno uplatiti 100,00 eura.
  6. Premda se nalazimo u ljetnim mjesecima to nikako ne znači da smo na dva mjeseca suspendirali treću Božju zapovijed: Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji. Turistička sezona pred nas stavlja svakodnevne izazove, sve je to jasno i razumljivo, ali u isto vrijeme nemojmo zaboraviti Boga. Sjetimo se nedjeljom doći na sv. misu. Osobito potičemo vas poštovani roditelji da svoju djecu dovodite i šaljete na nedjeljnu svetu misu. To što dva mjeseca nema nastave i što su djeca na “zasluženom” odmoru ne znači da treba odmarati i od nedjeljnog euharistijskog susreta.
  7. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.