1. U petak (4. VIII.) je prvi petak u mjesecu. Mogućnost za sv. ispovijed biti će pola sata prije Sv. mise.
  1. U subotu (5. VIII.) je prva subota u mjesecu. Dan je to kad osobito želimo moliti za dar novih duhovnih zvanja u našoj biskupiji.
  1. Naši ovogodišnji zlatomisnici i dugogodišnji župnici u gradskim župama na Lapadu i u Katedrali, don Grgo Tomić i don Stanko Lasić, svečano će proslaviti 50-tu obljetnicu služenja Bogu, Crkvi i narodu. Don Grgo će u srijedu (2. VIII.), Sv. misom u 19.00 sati, zahvaliti Bogu za 50 godina služenja u župnoj crkvi sv. Mihajla na Lapadu, a don Stanko u petak (4. VIII.) Sv. misom u 18.00 sati u našoj Katedrali. Oni koji mogu i žele neka odu na ova misna slavlja.
  1. U subotu (5. VIII.) slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Svečano euharistijsko slavlje za Domovinu biti će u našoj Katedrali u 20.00 sati. Okupimo se na molitvi za Domovinu, zahvalni Bogu za dar Domovine, kao i za žrtvu naših branitelja.
  1. U tijeku je akcija prikupljanja sredstava za novi razglas u našoj župnoj crkvi. Razglas je nabavljen i ugrađen. Potrebno je još prikupiti 21.800,00 kn. Hvala svim onim pojedincima koji su se do sada uključili, a sve ostale potičemo da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe. Svoj prilog možete donijeti u Župni ured, dati župniku ili uplatiti na račun naše župe: HR91 2500 0091 1013 7774 4.
  1. Iako se nalazimo u ljetnom periodu godine, to nikako ne znači da smo suspendirali treću Božju zapovijed. Stoga vas sve potičemo na sudjelovanje u nedjeljnim euharistijskim slavljima.
  1. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.
  1. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.