1. Kao i prijašnjih godina, u organizaciji našeg Biskupijskog Caritasa, nakon svetih misa, moći ćete nabaviti prigodne bilježnice. Svrha ove Caritasove akcije je prikupljanje sredstava kako bi se olakšala nabavka školskog pribora, djeci čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja. Uključimo se.
  2. Od sljedeće nedjelje (17. rujna) u redoviti nedjeljni raspored vraća se sveta misa u 11.30 sati.
  3. Sljedeću nedjelju (17. rujna) župna zajednica sv. Križa u Gružu obilježava proslavu svog nebeskog zaštitnika. Svetu misu u 18.00 sati, te tradicionalnu procesiju, predvoditi će biskup Roko.
  4. Sve koji su se prijavili za hodočašće u Svetu Zemlju napominjemo da je vrijeme za uplatu treće rate.
  5. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  6. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  7. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  8. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.