1. Župna zajednica u Gružu slavi svog nebeskog zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje u 18.00 sati, te tradicionalnu procesiju, predvodi biskup Roko.
  2. Započinje jesenski kvatreni tjedan u kojem smo pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži. Kvatreni tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 23. rujna.
  3. Sve koji su se prijavili za hodočašće u Svetu Zemlju podsjećamo da je vrijeme za uplatu treće rate u iznosu od 640,00 eura.
  4. Prošle nedjelje u akciji prikupljanja pomoći za kupovinu školskog pribora za obitelji slabijeg imovinskog stanja prikupili smo 441,92 eura. Hvala svima koji su se uključili.
  5. O terminima početka sakramentalne kateheze za primanje sakramenata pričesti i krizme, biti ćete na vrijeme obaviješteni.
  6. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  7. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  8. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  9. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.