1. U ponedjeljak (25. rujna) s početkom u 19.30 sati, održati će se u župnoj crkvi susret roditelja prvopričesnika i obje grupe krizmanika. Sve vas poštovani roditelji potičemo i pozivamo na sudjelovanje.
  2. U srijedu (27. rujna) slavimo blagdan sv. Vinka Paulskog. Živeći i djelujući u Francuskoj 17 st, želeći služiti sestri i bratu u potrebi, sv. Vinko je između ostalog osnovao družbu milosrdnih sestara kojoj pripadaju i naše časne sestre Mirjana i Marinela. Blagdan sv. Vinka nam je prigoda da Bogu zahvalimo za život i djelovanje Družbe sestara milosrdnica, poziv da primjer njegove djelatne i angažirane ljubavi prema bližnjem i sami nasljedujemo, te poticaj na molitvu za nova duhovna zvanja.
  3. U petak (29. rujna) župna zajednica sv. Mihajla u Lapadu slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svete mise su u: 7.00, 8.00, 10.00 i 19.00 sati. Proslavi blagdana prethodi trodnevna priprava koju predvodi p. Mirko Nikolić SI.
  4. U subotu (30. rujna) s početkom u 10.00 sati, u vjeronaučnoj dvorani će biti upis djece u katehetsku grupu prvopričesnika.
  5. Sve koji su se prijavili za hodočašće u Svetu Zemlju podsjećamo da je vrijeme za uplatu treće rate u iznosu od 640,00 eura.
  6. Svi molitveni, katehetski i ostali tjedni susreti u našoj župnoj zajednici odvijaju se prema rasporedu.
  7. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  8. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  9. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  10. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.