1. Pozivamo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Potičite svoju djecu, da rado sudjeluju u nedjeljnim misnim slavljima, te da se uključe u razne programe za djecu koji će se od mjeseca listopada početi odvijati u našoj župnoj zajednici. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Nemojte im raspored natrpati raznim školskim i izvannastavnim aktivnostima, zaboravljajući pritom na njihov odgoj u vjeri. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojte uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Trebate voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Nije dovoljno samo se uključiti u onim godinama kad bi djeca trebala primiti određene sakramente. Svaki odgoj, pa tako i odgoj u vjeri je trajan. On se ne može prepustiti slučaju, on se ne može događati tu i tamo. Neka vam svaki dan u vašim obiteljima bude obilježen obiteljskom molitvom iz koje će onda proizići i jasni odgoj u vjeri. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.

2. Župna zajednica sv. Mihajla u Lapadu, slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svečana sveta misa je u 19.00 sati.

3. U ponedjeljak (30. IX.) u 20.00 sati, u dvorani nasuprot crkve, biti će upis u katehetsku grupu pripavnika za primanje sakramenta sv. Potvrde. Ovaj upis se odnosi na učenike I. razreda srednje škole.

4. U petak je prvi petak u mjesecu, te započima pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Sve one koji ovu pobožnost obavljaju potičemo da i dalje nastave, a ostale pozivamo da nam se priključe.

5. Započimamo mjesec listopad, te s njim i listopadske pobožnosti koje će biti u našoj župnoj crkvi svako veče u 18.30 sati. Budući da je papa Franjo, mjesec listopad progalsio Izvanrednim misijskim mjesecem, na našim listopadskim pobožnostima, moliti ćemo za misijsko poslanje Crkve, ali i za misijsko poslanje, koje je sakramentom svetog krštenja, darovano svakom od nas pojedinačno. Više o Izvanrednom misijskom mjesecu možete pronaći na: www.misije.hr

6. U petak (4. X.) franjevačka zajednica u samostanu Male braće, svečano slavi blagdan svog utemeljitelja sv. Franje Asiškog. Svete mise su u 7.00, 9.30, te 19.00 sati.

7. Potičemo sve one koji svojim pjevanjem žele slaviti Boga, da se priključe župnom zboru. Probe su utorkom i petkom iza sv. mise.

8. Četvrtkom u 20.00 sati, Marijanski zavjet za Domovinu, organizira molitvu krunice za Domovinu.

9. Zajednica Krvi Kristove svoj redoviti susret ima u petak u 18.00 sati.

10. Svakog petka u 18.30 sati naše je redovito tjedno euharistijsko klanjanje. Sve pozivamo da nam se priključe u molitvi.

11. Ministranti imaju svoj susret u subotom u 10.00 sati. Pozivamo sve one koji to žele, da se priključe grupi ministranata, te dječjem zboru, koji svoj susret ima subotom u 11.00 sati.

12. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja ili ženidbe, neka se prijave na vrijeme.

13. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.