1. Podsjećamo na katehetske susrete za krizmanike: četvrtak (1. razred srednje) i petak (2. razred srednje) u 20.00 sati, kao i na katehezu za prvopričesnike subotom u 10.00 sati. Roditelje potičemo da vode računa da im djeca sudjeluju kako na župnoj katehezi, tako i na nedjeljnoj svetoj misi. Svi ostali tjedni susreti u našoj župnoj zajednici odvijaju se prema rasporedu.
  2. Vaše prijedloge misnih nakana za 2024. godinu, možete do kraja mjeseca studenog, ostaviti na za to predviđenom mjestu u župnoj crkvi.
  3. Svi oni koji bi htjeli postati članovima naših župnih zborova neka se jave č.s. Marineli Žuro ili gosp. Jošku Mikušu. Župni zborovi su bogatstvo župne zajednice, te bi ih zajednica trebala čuvati kao „kap vode na dlanu“, a svi oni unutar zajednice kojima je Bog dao talent bilo za pjevanje, bilo za sviranje, od djece, preko mladih, pa do onih malo starijih, bi u njima trebali rado i radosno sudjelovati, te na taj način obogatiti osobni duhovni život, kao i liturgijska slavlja u našoj župnoj zajednici. Nemojmo svoje talente zakopati. Darovani su nam od Boga kako bi ga slavili, neka nam ne bude teško to i činiti.
  4. Potičemo sve roditelje da vode računa o vjerskom odgoju svoje djece. Neka vaša djeca rado sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima. Budite poštovani roditelji svjesni svoje uloge prvih odgojitelja u vjeri djece koju vam je Bog povjerio. Budite sami uključeni u život naše župne zajednice, te nastojite uključivati i svoju djecu. Ukoliko vi sami ne uložite potreban trud i napor, sav ostali napor, bilo vjeroučitelja, časnih sestara ili svećenika, biti će uzaludan. Pokušajte voditi računa o cjelovitom i uravnoteženom odgoju djeteta. Ukoliko same sebe doživljavate kao pripadnike zajednice krštenika, onda svojoj djeci nemojte uskratiti uključenost u život crkvene zajednice. Vjera nije ni formalnost ni tradicija, ona je životna stvarnost koja bi trebala jasno oblikovati živote svih krštenika.
  5. Svi mi u našoj župnoj zajednici, trebali bi se osjećati članovima jedna velike obitelj. Obitelj je mjesto ljubavi, brige, pažnje, solidarnosti jednih prema drugima. Ovi osjećaji trebali bi prožimati i naše župno zajedništvo. Osim molitvenog, potrebno nam je i zajedništvo u karitativnoj ljubavi. Svi oni koji to žele mogu se našim zajedničkim naporima priključiti kroz sudjelovanje u mjesečnoj akciji „Moj dar za župnu zajednicu“. To mogu učiniti ostavljajući svoj prilog na za to predviđenom mjestu u crkvi ili uplatom na račun župe IBAN: HR9125000091101377744.
  6. Svi oni koji žele primiti sakramente krštenja i ženidbe neka se prijave na vrijeme.
  7. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.