1. Od 8. do 15. studenog održati će se biskupijsko hodočašće u Svetu zemlju. Ovim hodočašćem želimo kao biskupijska zajednica zaključiti Jubilarnu godinu Božanskog milosrđa. Hodočašće, uz sudjelovanje velikog broja vjernika naše biskupije, predvodi naš biskup Mate. Na ovom hodočašću sudjelujemo i mi kao župna zajednica. Stoga, kroz ovaj tjedan, budimo povezani zajedničkom molitvom, kako bi cijela župna zajednica bila dionicom milosnh plodova ovog hodočašća. Napominjemo da svi oni koji idu na hodočašće trebaju doći u zračnu luku u Čilipima u utorak (8. XI.) najkasnije u 8.30 sati.
  1. Približavamo se kraju proslave Jubilarne godine Božanskog milosrđa, kao i godine u kojoj smo obilježili 1700–tu obljetnicu mučeništva sv. Vlaha. Naš biskupijski caritas akcijom pod nazivom Niti sv. Vlaha, želi nas potaknuti na potrebu činjenja konkretnih djela milosrđa u svijetu u kojem živimo. Ovom akcijom, koja će trajati kroz cijeli mjesec studeni, žele se prikupiti sredstva za kupovinu šivaćih strojeva za djevojke koje pohađaju Domaćinsku (krojačku) školu u misiji koju vodi fra Ante Kutleša u Kongu. Svi oni koji se žele uključiti mogu svoj dar ubaciti u kasicu u župnoj crkvi (na kasici piše Niti sv. Vlaha, za djecu Konga) ili mogu svoj prilog uplatiti direktno na račun biskupijskog caritasa: HR0523400091510813060.
  2. Nedavno se našoj župnoj zajednici priključio vlč. Jerko Ban. On vrši službu kapelana u Općoj bolnici, kao i službu kapelana za studente Sveučilišta u Dubrovniku. Počevši od sljedeće nedjelje (13. XI.) vlč. Jerko će u 19.00 sati slaviti sv. misu za studente Sveučilišta. Pozivamo sve studente iz naše župne zajednice da sudjeluju.
  3. Župni vjeronauk, kao i sve ostale tjedne aktivnosti u našoj župnoj zajednici, odvijaju se prema rasporedu.
  4. 2017-te godine obilježava se 100 godišnjica ukazanja u Fatimi. U ovoj prigodi od 8. do 20. veljače 2017. organiziramo veliko hodočašće. Na svom hodočasničkom putu obići ćemo: Padovu, Lurd, Fatimu, Santiago de Camostelu, Avilu … Cijena hodočašća je 5.290,00 kn. Zbog ograničenog broja mjesta pozivamo sve zainteresirane da se što prije prijave u župni ured.
  5. Za primanje sakramenata krštenja i ženidbe potrebno se prijaviti na vrijeme.
  6. Nemojmo zanemariti vjerski tisak, a osobito novi broj Glasa Koncila.